Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893527    








Honlapkeszites

Ingyenesen lesz látogatható a Kanizsa Vásár

Az október 12-14. között megrendezésre kerülõ Kanizsa Vásár – Általános Kiállítás, Környezetvédelmi és Informatikai Szakkiállítás, Konferencia programjairól és készültségi fokáról tartott sajtótájékoztatót Schwáger Konrád ügyvezetõ igazgató és Cseresnyés Péter alpolgármester.

– A város vezetése fontosnak tartja az immár negyedik Kanizsa Vásár megrendezését – hangsúlyozta Cseresnyés Péter. – Voltak ugyanis kétkedõ hangok azzal kapcsolatban, hogy folytatják-e a rendezvénysorozatot. Egy város életében nagyon fontos egy vásár, egy megjelenés lehetõsége – emelte ki az alpolgármester.


 – A megjelenés, a megjelenítés, és minden egyes rendezvény, amely a külvilág felé is szól, nemcsak az adott település lakói számára ad képet a településrõl. Nagykanizsa is így van ezzel. A külvilág felé mutatjuk meg magunkat, azt, hogy milyenek vagyunk, és milyenné szeretnénk válni a jövõben. Erre jó alkalom a Kanizsa Vásár. Bár ipari jellegébõl kicsit veszített az elmúlt másfél évtized során a város, de ennek jellegét még mindig megtartva, ebbe az irányban szeretne fejlõdni. Errõl szól a vásár is a környezetvédelem témában, hiszen egyre nagyobb teret kap mindennapjainkban e téma, és egyre több iparág épül rá. A konferencia is a megújuló energiák hasznosítása témakörre szervezõdik.

Schwáger Konrád elmondta, a kiállítás szervezettsége jelenleg nyolcvan százalékos, és mintegy hatvan kiállító megjelenésére számítanak. El szeretnék érni, hogy a témához kapcsolódó társaságokat, cégeket, valamilyen módon behívják, megjelenítsék. Még lehet a kiállításra jelentkezni, több vállalkozóval jelenleg is tárgyalásban vannak. A megnyitóig még komoly munka hárul a szervezõkre. Igazából a kis szolgáltatók lehetnének a vásár haszonélvezõi, azonban nehezen lehet elérni õket.

Mitõl különbözik a kiállítás az elõzõtõl? Hagyományosan megrendezésre kerül a Környezetvédelmi Konferencia a rendezvény elsõ napján. Élõ környezetünk címmel, környezetvédelmi kávéházat üzemeltetnek, ahol minden korosztály megjelenésére számítanak. Plenáris elõadások, vitafórumok, valamint informális beszélgetések színhelye lesz a lehetõ legnagyobb nyitottsággal, multimédiás- és internetes támogatással, ahová meghívják a civil szervezeteket is. A látogatók mindhárom napon ingyenesen tekinthetik meg a Kanizsa Vásárt, mely október 12-én 13 órakor nyitja meg kapuit a nagyközönség elõtt. A kiállítást 15 órakor Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára nyitja meg.

B.E.



2007-10-05 09:53:31


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül