Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893303    








Honlapkeszites

Megújították az önkormányzat és a kamara közötti megállapodást

Az önkormányzat és a Nagykanizsai Kereskedelmi Iparkamara közötti együttmûködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor a Polgármester Hivatalban.


Ahogy Dénes Sándor polgármester elmondta, az önkormányzat és a kereskedelmi iparkamara között még élõ és mûködõ megállapodás van.
– Úgy gondoltuk a kamara elnökével, hogy újítsuk meg és néhány új pontot vegyünk be a megállapodásunkba – monda a polgármester. Hozzátette, a kamarával való együttmûködés fontos a városnak, hiszen a város gazdasági fejlõdésének erõsítésében a kamarának jelentõs szerepe van, tömöríti a városban mûködõ vállalkozókat, cégeket. Kiemelte, az együttmûködés a gazdaságfejlesztést szolgáló beruházás-ösztönzõ és foglalkozás-bõvítõ programok megvalósítására, az új vállalkozások létrejöttének elõsegítésére és a mûködõ vállalkozások érdekérvényesítésének összehangolására, a szolgáltatások színvonalának állandó emelésére vonatkozik.
A feladatok sikeres teljesítése érdekében a kamara elnöke részt vesz a vállalkozások mûködését érintõ Önkormányzati Szakbizottságok munkájában. Az önkormányzat és a kamara vezetõi lehetõleg havonta, de évente legalább nyolc alkalommal hivatalos megbeszélésen áttekintik a város gazdaságának helyzetét és a vállalkozókat érintõ aktuális kérdéseket. A város bevonja az általa készítendõ fejlesztési tervek összeállításába a kamarát is. Ahogy a polgármester kiemelte, fontosnak tekintik a közös párbeszédeket, fórumokat a vállalkozókkal és támogatják a kamarát a helyi szakképzési rendszer kiépítésében, valamint a javaslatuk alapján határozzák meg a szakképzésben részt vevõ tanulók támogatását. Továbbra is közösen szervezik az Év Vállalkozója és az Év vállalkozása önkormányzati és kamarai díjak átadó ünnepségét.
– A megállapodás annyiban változott, hogy átvezettük a törvényi változásokat és a gazdaság fejlesztését, a befektetés ösztönzését és a szakképzést helyeztük a központba – hangsúlyozta dr. Polay József elnök.
- Tényleges munka követi a mostani ünnepélyes pillanatot. Az együttmûködésnek nem csak a városra, hanem a térségre is hatása van, ami nagyon fontos –vette át a szót Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ.

V.M.
 



2015-04-03 09:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül