Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893804    








Honlapkeszites

Frankfurti charterjárattal nyílt meg a repülési fõszezon Sármelléken

Megnyílt az idei repülési fõszezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton szombaton a Lufthansa Regional Frankfurtból érkezõ Canadair Jet repülõgépének landolásával, amelynek fedélzetén 77 utas érkezett Magyarországra.


A gép a hévízi Mutsch Ungarn Reisen Kft. (MUR) szervezésében érkezett, amely 14. éve közlekedtet németországi járatokat a Balaton melléki repülõtérre.
A repteret üzemeltetõ hévízi önkormányzat polgármestere, Papp Gábor (Fidesz-KDNP) a szezonnyitás alkalmából elmondta: a sármelléki légi kikötõben tavalyi 33 ezer utas fordult meg, ezt a számot idén is tartani szeretnék, lehetõség szerint néhány ezerrel még növelnék is.
Frankfurtból a repülési szezon végéig, október közepéig heti rendszerességgel érkeznek járatok. A nagygépes repülési szezon folyamán további német városokból - Hamburgból, Berlinbõl, Düsseldorfból és Friedrichshafenbõl - az osztrák InterSky légitársaság gépei közlekednek majd Sármellékre heti, illetve kétheti járatokként. Májustól - az idén elõször - a svájci Zürichbõl összesen hét alkalommal, kéthetes idõközönként ugyancsak közvetlen járatokat várnak Sármellékre a MUR jóvoltából - közölte a polgármester.
Elmondása szerint elsõsorban német nyelvterületrõl érkeznek vendégek a nyugat-dunántúli fürdõhelyekre, Hévíz mellett Zalakaros, Sárvár és Bük gyógy- és wellness-szállodáit keresik fel. A szervezõk a csomagajánlatok mellett nagy számban értékesítenek csak repülõjegyeket is az utazni vágyók számára.
A repülõtér üzemeltetéséhez azonban jobbára csak a hévízi szolgáltatók járulnak hozzá, valamint a napokban megérkezett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól az az 50 millió forint, amelyet a tavalyi mûködtetés támogatásaként kapott a hévízi önkormányzat.
A Hévíz-Balaton Airporton tavaly összesen megfordult 33 ezer utasból több mint 16 ezer orosz volt, 11 ezren pedig Németországból érkeztek. Az orosz kül- és belpolitikai helyzet miatt azonban az orosz Utair légitársaság a meghirdetett menetrenddel ellentétben a nyár közepéig törölte valamennyi idei sármelléki járatát, az újraindulásról folyamatosak az egyeztetések.
Tárgyalnak az idén is egy prágai összeköttetés indításáról, illetve svéd és norvég charterek érkeztetésérõl. A napokban pedig az Egypt Air képviselõivel egyeztettek arról, hogy nemcsak utas-, hanem áruszállító repülõgépek indítása is elképzelhetõ a Sínai-félsziget és Sármellék között.
A Hévíz-Balaton Airport idei forgalmában szintén újdonság a júniusban induló törökországi charter a Green Travel szervezésében. Az Antalyába induló magyar utasok mellett a repülõtér üzemeltetõi egy beutazó járat indítását is remélik Törökországból - jelezte Papp Gábor.

Fotó: Polgár László

MTI - Kanizsa



2015-04-11 13:59:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül