Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949298    








Honlapkeszites

Sportcsarnokról, a területek hasznosításáról kérdezett Gábris Jácint

A keleti városrészbe tervezett sportcsarnokkal, illetve a területek hasznosításával kapcsolatban kért tájékoztatást közgyûlési interpellációjában Gábris Jácint önkormányzati képviselõ Dénes Sándor polgármestertõl.


Válaszában a városvezetõ megerõsítette: a város lakosai részérõl mutatkozó igénnyel, egy megfelelõ színvonalú és felszereltségû városi sportlétesítmény építésével – teljes mértékben egyetértenek.
A közgyûlés által jóváhagyott 2014-2020. évi Integrált Területfejlesztési Program (ITP) tartalmazza a megvalósítandó fejlesztéseket. A programban tartalékprojektként 2.8 milliárd forint összköltséggel szerepel új városi sportcsarnok építése.
A Thury városrész rendezési tervi szabályozása a beépítésre szánt területeken lehetõvé teszi kisvárosias, kertvárosias lakóterület funkciójú, továbbá gazdasági-, kereskedelmi, szolgáltató funkciójú területek hasznosítását.
A közgyûlés által jóváhagyott 2014-2020. évi Integrált Területfejlesztési Stratégia a terület egy részének hasznosítását, a hatályos rendezési tervvel összhangban sport és rekreációs területként, játszótérrel és fedetlen sportpályáknak helyet adó területként jelöli, másik része lakóterületként szerepel.
Az elmúlt évek költségvetései nem tették lehetõvé, hogy a terület fejlesztése önerõbõl megvalósuljon. A sportcsarnok építésének lehetõségeire az önkormányzat tanulmányokat, terveket készíttetett. A tervek elkészültét követõen került az Olajbányász Sportpálya önkormányzati tulajdonba, így ezen területen vált célszerûvé sportfunkciójú létesítmények elhelyezése a meglévõ létesítmények fejlesztése mellett.
A polgármester a jelentõs forrásigénye miatt a sportcsarnok megépítésére pályázati forrás bevonása esetén lát lehetõséget. Amennyiben a (TOP) lehetõséget biztosít pályázati forrás bevonására, úgy az új létesítmény a 2014-2020-as programozási idõszakban elkészülhet.

B.E.



2015-04-13 03:03:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül