Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893838    








Honlapkeszites

Sajtóközlemény az „Autistákért Nagykanizsán” címû, TIOP-3.2.4-13/1-2013-0006 azonosítószámú projekt elõrehaladásáról

Az „Autistákért Nagykanizsán” címû projekt megvalósítása 2014. április 1-én elkezdõdött és 2015. szeptember 30-ig befejezõdik. A támogatás segítségével a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. számára új telephely kerül kialakításra a Petõfi u. 5. sz. alatti volt kollégium épületében, melynek következtében 17 fõ számára jön létre új munkahely.


A projekt megvalósítása során a foglalkoztatási szakmai vezetõ folyamatosan egyeztet a foglalkoztatóval, tervezi a munkafolyamatokat, anyagot gyûjt az autizmus-specifikus ellátáshoz szükséges módszertant illetõen. Tartja a kapcsolatot a foglalkoztatni kívánt fiatalokkal és szüleikkel, tervezi a foglalkoztatás személyi és tárgyi feltételeit, elemzi a munkatapasztalatokat.

A kiviteli terv a mûszaki szakmai vezetõ felügyeletével 2014 novemberében készült el, mely alapján a közbeszerzési eljárás kiírásra kerülhetett. Az elsõ fordulóra beérkezett árajánlatok meghaladták a rendelkezésre álló forrást, ezért eredménytelen lett. A második közbeszerzési eljárás eredményeként kiválasztásra került a Gejzír-Kanizsa Kft., akivel a vállalkozási szerzõdés 2015. április 14-én aláírásra került.

Az építési beruházás a volt leánykollégium földszintjét, illetve az 1. és 2. emeletet érinti. Az új telephely alapterületében (2318 négyzetméter) végleges megoldást jelent a foglalkoztató számára, s a foglalkoztatotti kör speciális igényeinek megfelelõen kerül átalakításra, felújításra. A projekt keretében megvalósításra kerül az érintett épületrész teljes fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, a munkatevékenységeknek és a jelenlegi törvényi elõírásoknak megfelelõ munkatermek és új elektromos hálózat kiépítése; melyek a munkagépek mûködtetésének és a biztonságos munkavégzés elengedhetetlen feltételei.

A lakóközösség érzékenyítése projektelem keretében szakmai fórumra került sor 2015. április 8-án, melyen 80 fõ vett részt. 2015. április 12-én pedig 78 fõs csoport tekintette meg Budapesten a Centrál Színház „A kutya különös este az éjszakában” címû darabját, melynek segítségével a résztvevõk bepillantást kaphattak az autizmussal élõ emberek, családok mindennapjaiba. A lakosság a nyár folyamán egy családi nap keretében találkozhat a projekttel és annak célcsoportjával - autista és megváltozott munkaképességû személyekkel. A projekt a kivitelezés megvalósulását követõen a záró konferenciával fejezõdik be 2015. szeptember 30-án.

Nagykanizsa Megyei jogú Város Önkormányzata



2015-04-16 10:29:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül