Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892912    








Honlapkeszites

Zalában mérsékelten nõtt az álláskeresõk száma

Zala megyében 13 140 álláskeresõt regisztráltak március végén, az egy évvel korábbinál 200-zal, a februárinál pedig 400-zal többet - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kedden az MTI-vel.
 


A munkaügyi központ tájékoztatása szerint egy éve a téli közfoglalkoztatási és képzési programokban 2 ezerrel több álláskeresõ vett részt, mint idén márciusban. A támogatás nélküli, nyílt munkaerõpiac javuló helyzetét jelzi, hogy ennek ellenére az álláskeresõk száma csak mérsékelten emelkedett - közölték.
Az induló közfoglalkoztatási programok szakaszos létszámfeltöltésének ütemezése, valamint az eltérõ idõpontban történõ befejezése miatt a megye térségeiben eltérõ módon változott a nyilvántartott álláskeresõk száma. Letenyén, a járás valamennyi települését érintõ startmunka mintaprogramok indulásának köszönhetõen, csaknem 270-nel csökkent az álláskeresõk száma. A térségben 12,4 százalék volt az álláskeresési ráta márciusban, 3,8 százalékponttal alacsonyabb, mint egy hónappal korábban.
Zala megyében az elsõ negyedév utolsó hónapjában a gazdaságilag aktív népesség 10,2 százaléka volt nyilvántartott álláskeresõ, a mutató 0,3 százalékponttal volt magasabb, mint egy hónappal korábban.
Márciusban több mint 3 ezer álláskeresõ került nyilvántartásba, közülük 160 embert elsõ alkalommal regisztráltak. Az álláskeresõk közel 70 százaléka egy éven belül vált újra munkanélkülivé, tizedüknél pedig már 4 évnél is hosszabb idõ telt el a regisztrációból való kikerülésük óta.
A munkáltatók márciusban több mint ezer nem támogatott álláshelyet jelentettek be Zala megyében. A legnagyobb számban segéd- és alkalmi munkát ajánlottak az álláskeresõknek, emellett 30 fõt elérõ nagyságrendben kerestek irodai adminisztrátorokat, bolti eladókat, szakácsokat, kõmûveseket, kárpitosokat, festõ és mázolókat, lakatosokat.

 

MTI - Kanizsa



2015-04-22 06:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül