Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895104    








Honlapkeszites

Már 44 ezren jelentkeztek az idei TeSzedd! akcióra

Már több mint 44 ezren jelentkeztek az idei TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióra, a szervezõk 720 gyûjtõpontot hagytak jóvá - tájékoztatta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetõje az M1 aktuális csatorna Híradóját.


Mucsi Csaba elmondta, hogy most is az iskolák és az oktatási intézmények a legaktívabbak, valamint rengeteg megkeresés érkezik vidéki önkormányzatoktól is.
    A TeSzedd! akciót már ötödik alkalommal rendezik meg, ebben az évben május 15. és 17. között várják az önkénteseket.
    Az országos akció keretében a kézzel, kesztyûben biztonságosan szedhetõ, zsákban elszállítható háztartási jellegû hulladék gyûjtése történik, a szemétszedéshez az eszközöket a szervezõk biztosítják. A helyi akciókat szervezõ helyi koordinátorokat felkészítik a szemétgyûjtés biztonságos lebonyolítására, és gondoskodnak az összegyûjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról is.
    A TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció keretében az elmúlt négy évben több ezer tonna illegálisan lerakott, eldobált szemétet szedtek össze. Tavaly 180-200 ezer önkéntes összesen 2200 tonna, körülbelül 8800 köbméter szemetet gyûjtött.
    Regisztrálni az akció weboldalán, a www.teszedd.hu oldalon lehet május 7-ig.
 

MTI - Kanizsa



2015-04-24 06:23:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül