Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948513    








Honlapkeszites

Meghatározták a mezõõri járulék mértékét

A közgyûlésen megszavazták a mezei õrszolgálat létesítésérõl és mûködtetésérõl szóló önkormányzati rendelet módosítását, így meghatározták a mezõõri járulék mértékét és azt, hogy egy összegben, minden év június 30-ig kell azt befizetni.


A mezõõri szolgálat mûködését állami támogatásból, illetve a tulajdonosok által fizetett hozzájárulásból finanszírozzák. A mezõõri járulék mértéke 1,5 Ft lesz négyzetméterenként, de ingatlanonként minimális összeg nem lehet kevesebb mint 500 forintot évente, maximális összege pedig nem haladhatja meg a tízezer forintot.
A mezei õrszolgálat egy tavaly elfogadott közgyûlési javaslat értelmében, lakossági kezdeményezés nyomán kezdte meg munkáját két területen. A létrehozása azért került napirendre, mert a lakosság részérõl többször is felmerült, hogy a segítségükkel vissza lehetne szorítani a terménylopásokat, fel lehetne számolni a külterületi illegális hulladéklerakókat, valamint a különbözõ jogszabályokban elõírt közösségellenes magatartások ellenõrzését is elláthatnák. A szolgálat felállítását indokolták a Nagykanizsa vonzáskörzetében lévõ zártkertek bûnügyi adatai is. Ezzel kapcsolatban több lakossági fórumot is tartottak a kiskanizsai, a palini, a miklósfai és a bagolai városrészekben.
Egyelõre csak a Szentgyörgyvári-hegyen és Mórichely térségbõl jelezték, hogy a fizetési kötelezettségekkel együtt is igénylik a mezõõri szolgálatot. Mórichely esetében 642 ingatlan közül 181, míg a Szentgyörgyvári-hegy esetében 3043 közül 887 ingatlan kis területû.

V.M.



2015-05-01 07:32:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül