Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891939    








Honlapkeszites

Jól járnak a kisboltosok a vasárnapi zárva tartással

Új munkahelyeket teremt a kereskedelemben elrendelt kötelezõ vasárnapi pihenõnap, a kisboltok számára kedvezõ fordulatot hozott a rendelkezés - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.


 Nõtt a kis üzletek forgalma vasárnaponként, a nyitva tartást szabályozó törvény hatálya alá nem tartozó vállalkozók nyereségük erõsödésérõl számoltak be az elmúlt idõszakban – jelezte a Napi Gazdaságnak a Baranya Megyei Kereskedõk Egyesületének elnöke.
Pichler József a lapnak elmondta: miközben a kötelezõ vasárnapi pihenõnap miatt a nagyobb áruházak látogatottsága szombatonként a többszörösére nõtt, a korlátozás nyertesei vasárnaponként a kisebb, jellemzõen családi vállalkozásban mûködtetett üzletek tulajdonosai, valamint a vásározók.
A pékáruszakboltok esetében a tapasztalatok szerint munkahelyteremtõ hatása van a rendelkezésnek. A pékségek ugyanis vasárnap délig alkalmazottal is mûködhetnek. A környékbeliek friss árura megnövekedett igénye plusz munkaerõ felvételét teheti szükségessé – mondta a lapnak az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára.
Vámos György megerõsítette: konkrét százalékos becsléssel még nem rendelkeznek, de mostanra igazolódni látszik, hogy a legkisebb vállalkozások forgalmán lendített a nagy láncok vasárnapi szünnapja.

 

MTI - Kanizsa



2015-05-01 07:36:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül