Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893768    








Honlapkeszites

Felpörögtek az ingatlanvásárlások a Balatonnál

A Balaton Magyarország egyik legdrágább vidéke, egy internetes oldal felmérése szerint az átlagos ingatlanárak csak Budapesten és Gyõrben magasabbak, mint a tó környékén - errõl Rutai Gábor, a Duna House PR és elemzési vezetõje beszélt az M1 aktuális csatorna szombati mûsorában.


A szakértõ szerint az idén is jellemzõ, hogy a nyaralószezon elõtt felpörögtek az ingatlanvásárlások a tó körül. Hozzátette, korábban ez nem volt egyértelmû, mert a válságot követõen sokan inkább szabadulni szerettek volna az ingatlanjaiktól. Magyarázatként elmondta, hogy miután a balatoni ingatlanok elsõsorban nem lakáscélokat szolgálnak, ezért sokan megpróbálták eladni azokat, esetleg az árukból fedezni az ingatlanhitelüket.
Rutai Gábor arra is kitért, hogy eközben a Balaton környékén túlkínálat is tapasztalható, méghozzá fõként az 5-15 millió forintos, kis telken álló kisházak kategóriájában, ezért a kisebb ingatlanok ára eshetett is.
Hangsúlyozta, hogy a vásárlók inkább a 20-30 millió közötti ingatlanokat keresik, amelyek általában jobb minõségûek, illetve jobb elhelyezkedésûek. Megjegyezte, hogy elsõsorban nem az északi és a déli parti árak között van különbség, hanem vannak "presztízstelepülések". A kiemelten drága részek közé sorolta Balatonalmádi és Csopak környékét, illetve Siófok egyes részeit.
Megjegyezte, hogy vannak az átlagos négyzetméterár-számításokon kívül esõ helyszínek is, ilyen például Tihany, ahol az egyediség, illetve a kevés számú ingatlan miatt drágán lehet hozzájutni a házakhoz, lakásokhoz.

 

MTI - Kanizsa



2015-05-03 05:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül