Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895370    








Honlapkeszites

Szórakozóhelyek mûködésérõl és ellenõrzésérõl kérdezett Horváth Jácint

Az Eötvös és a Huszti téren lévõ szórakozóhelyek nyitva tartásának ellenõrzését kérte közgyûlési interpellációjában Horváth Jácint önkormányzati képviselõ. A lakók panaszát tolmácsolva elmondta azt is, hogy az elmúlt hetekben és március 15-én hajnalban is rendõrt kellett hívni az egyik ottani szórakozóhelyhez.


Nem az a baj, hogy szórakoznak – jegyezte meg, szórakozni kell, de vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani. Így a nyitva tartási idõt is. Ennek kapcsán megemlítette: a Huszti térhez legközelebb esõ hely esetében hajnali 4 óra, de az nem járja, hogy még 6 és 7 órakor is dübörög a zene. A rendõri intézkedésre is pont emiatt volt szükség. A lakók nyugalma és a nyitva tartási idõ betartása érdekében mindenképpen történjenek ellenõrzések ezeken a helyeken – javasolta.
A Nagykanizsai Rendõrkapitányság szervezésében az elmúlt évben több, idén egy alkalommal tartottak közös hétvégi ellenõrzést a fiatalok drog és alkoholfogyasztásának visszaszorítása érdekében, különös figyelemmel a vendéglátóhelyek mûködésére is – olvasható Dénes Sándor polgármester írásban adott válaszában.
A város több kiemelt területén – köztük az Eötvös téren üzemelõ vendéglátóhelyeken –, fokozott mértékû volt az ellenõrzés. Ezeken több alkalommal részt vettek a Családsegítõ Központ, a Népegészségügyi Intézet, a Katasztrófavédelem, valamint a Vám- és Pénzügyõrség munkatársai is, ki-ki a saját hatáskörébe tartozó szempontokat figyelembe véve.
A felvetett vendéglátóhely valószínû a „Zanzibár” lehetett, mivel a Huszti térhez az esik a legközelebb. Azonban sem a rendõrségtõl, sem a lakóktól nem kaptak jelzést olyan zavaró körülményrõl, mely szerint gátolva lennének a pihenésükben.
Kereskedelmi hatóságként is folytatnak éjszakai szemlét, a nyári idõszakban gyakrabban. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint kirívó esettel azonban nem szembesültek. Legfõbb problémát abban látják, hogy a közterületeken, parkokban, csapatokba verõdve szórakoznak a fiatalok, és az üzletben megvásárolt olcsó szeszesitalokat fogyasztva botrányosan viselkednek.
A polgármesteri válasz azt is tartalmazza, hogy az Eötvös téren lévõ Monostori Borozó, a Baur Sörözõ péntek-szombaton 02.00 óráig, a Zanzibár 04.00 óráig tart nyitva, melyet a 49/2010-es önkormányzati rendelet lehetõvé tesz számukra.
A közeljövõben ismét sor kerül közös ellenõrzésre, melynek során fokozottan figyelemmel kísérik az említett vendéglátóhelyek mûködését.

B.E.



2015-05-04 06:13:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül