Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891480    








Honlapkeszites

Vállalkozások strukturált tapasztalatcseréje

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozások strukturált tapasztalatcseréje elnevezésû programsorozatával érkezett városunkba, mely a munkáért elnevezésû pályázat keretében került megrendezésre.


A pályázatot a VOSZ konzorciumban nyerte el, mely egy szolgáltatáscsomagot jelent a vállalkozóknak, melynek a célja a versenyképesség növelése, illetve a vállalkozói ismeretek bõvítése. A pályázat keretében hazánk régióihoz kapcsolódóan létrejött egy regionális tanácsadói hálózat. Az itt dolgozóktól személyesen és telefonon egyaránt lehet kérdezni a pályázattal és különbözõ témákkal kapcsolatban.
Ezt követõen a városvezetés nevében Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és egyben bemutatta városunk önkormányzatának terveit.
– A városvezetésnek az elsõdleges feladata a gazdaság fejlesztése, hiszen a jövõt és a jelent egyaránt meghatározza – kezdte az alpolgármester. Majd az elmúlt idõszakban megvalósult és az ezután következõ években megvalósítandó feladatokat részletezte, így említette a belváros rekonstrukcióját, az Ipari Park bõvítését, a csatorna-beruházást, a Batthyány Lajos Gimnázium és két-három háziorvosi rendelõ felújítását, valamint a romos épületek elbontását, melyhez forrásra van szükség. A csatorna-beruházás nem csak a várost érintette. Jelen pillanatban a város közigazgatási határain belül nincsen csatornázatlan terület, így az ország négy legjobban csatornázott városa között található Kanizsa.
A gazdaságfejlesztéssel kapcsolatban két dolgot emelt ki az alpolgármester, így az új vállalkozók fontosságát és a jelenleg mûködõk kapacitásának a bõvítését és megõrzését. Ahogy elmondta, a város feladata, hogy olyan környezetet teremtsen, hogy a vállalkozások jól érezzék magukat. Ennek érdekében a városvezetés sokat tett és tesz jelenleg is, ahogy az alpolgármester kiemelte.
– A következõ uniós gazdasági idõszakot úgy tervezzük, összhangban az országos elképzelésekkel, hogy a rendelkezésre álló összegnek minimum a hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre kívánjuk fordítani – mondta Tóth Nándor. Ezen túl az úthálózat fejlesztése és a foglalkoztatás bõvítése a város egyik kiemelt feladata.
Ezt követõen Ducha Ferenc, a VOSZ Zala megyei elnöke mutatta be a megyei szervezetet és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány együttmûködését a KKV-k szempontjából. Majd szó esett a legfontosabb adóváltozásokról, az innováció és a KKV-kra gyakorolt hatásáról és a külpiaci terjeszkedést elõsegítõ finanszírozási lehetõségekrõl.

V.M.
 



2015-05-06 13:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül