Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57025649    








Honlapkeszites

A napraforgós lett a Balaton fagyija

A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.


A versenykiírásnál a szervezõk azt kérték, hogy természetes alapanyagokból készülõ, hagyományos kézmûves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák.
    Idén a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija-díját. A zsûri különdíjat adott a tavalyi gyõztes Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdõ) gesztenyés álom, a zalakarosi Szilágyi Cukrászda almaszimfónia (muskotályos sült alma) és az Amaretto Fagylaltozó almádi házi krémes fagylaltjáért.
    Az idei nyertes fagylalt készítõje, Kárpáti Péter hangsúlyozta, hogy nagyon szerette volna megmutatni a közönségnek és a kollégáinak, hogy nemcsak a drága szicíliai pisztáciából és a piemonti mogyoróból lehet finom fagylaltot készíteni, hanem a "mi kis szotyinkból is".
    A versenyt a régiós szövetség idén is a Nyitott Balaton rendezvénysorozat keretében hirdette meg. A felhívásra csaknem 30 fagylaltot neveztek a tó környéki cukrászdák és fagyizók. A versenyhez saját, navigációval ellátott webes alkalmazás is készült, hogy az érdeklõdõk minél könnyebben tájékozódhassanak és juthassanak el a helyszínekre. Az alkalmazást a rendezvény holnapján lehet elérni.
    Május 3-án a négytagú zsûri 300 km-t autózva járta végig a helyszíneket és kóstolta végig a fagylaltokat. A bírálat fõ szempontja volt az íz, a harmónia, az illat, a kreativitás, a felhasznált anyagok, az állag és a dekoráció.
    Meszes István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség oktatási bizottságának és a zsûri elnöke a gyõztes fagylaltról elmondta, hogy "kiváló az utóíze, az állaga nagyon selymes, krémes, amilyennek egy jó fagylaltnak lennie kell".
    A díjnyertes fagylalt receptjét a szervezõk megosztják a www.balatonfagyija.hu weboldalon, hogy minél több helyen elkészíthessék ezt a balatoni finomságot a cukrászdák és fagylaltozók.
 

MTI - Kanizsa



2015-05-11 03:26:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül