Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892862    








Honlapkeszites

Nyolc milliárd fejlesztésekre és bõvítésekre

A közgyûlés jóváhagyta a városunk 2014-2020-ig tartó programozási idõszakra szóló Integrált Területi Program második változatát, továbbá ezeket a dokumentumokat elküldték a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottsághoz, hogy jóváhagyják azt.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program lehetõséget biztosít a területi szereplõk igényei és szükségletei alapján meghatározott fejlesztések megvalósítására. A hat év alatt városunk nyolc milliárd forintból gazdálkodhat.


Az ipari park fejlesztésére és további bõvítésére 2, 76 milliárd forintot szánnak. Erre azért van szükség, mert a korábban 150 hektáros területen kialakított ipari parkban elfogytak az építési telkek, és a bõvítés a további munkahelyteremtõ beruházások megvalósításának megkerülhetetlen elõfeltétele. Szükséges egy újabb inkubátorház építése is, melyre 500 millió forintot fordítanának.
Az önkormányzat szeretné segíteni a kanizsaiak munkába állását, a családbarát intézmények létesítését, így erre és a közszolgáltatásokra összesen 620 millió forintot terveztek be. A gazdaság élénkítésére és a népesség megtartására másfél milliárdot fordítanak.
Szeretnék az intézményeket energetikai szempontból megújítani, az egyetemi képzésben a mérnöki és a gazdasági területeken fejlesztéseket végrehajtani, melyre 660 millió forintot szánnak. Ebben benne van az foglalkoztatási programok költsége is.

V.M.



2015-05-12 12:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül