Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893334    








Honlapkeszites

Új vezérigazgató a Balatoni Hajózási Zrt. élén

Új vezetõt választott a cég élére a 22 tóparti önkormányzat tulajdonában lévõ Balatoni Hajózási Zrt. éves rendes közgyûlése, egyben elfogadta a tavalyi, 6,58 milliárd mérlegfõösszeggel és 110,5 millió forint adózott eredménnyel zárt évrõl szóló jelentést, továbbá 50 millió forint osztalék kifizetésérõl döntött.


Halmos Gábort Kollár József, a DRV Dunántúli Regionális Vízmû Zrt. önkormányzati divíziójának volt vezetõje váltja a vezérigazgatói poszton. Az igazgatóságban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt.-t a jövõben Klemm József képviseli, aki a DRV Zrt. felügyelõbizottságának elnöke, továbbá a Balatoni Halászati Zrt. vezérigazgatója.
A több mint 5 milliárd forintos tõkével, és mintegy 6 milliárd forintos vagyonnal rendelkezõ balatoni hajózási társaság tavaly 1,3 milliárd forintos forgalmat bonyolított. A közgyûlés által elfogadott idei üzleti terv a 2014-es, igen jó évnek számító utasforgalom csekély visszaesésével, és mégis árbevétel növekedéssel számol. Halmos Gábor, a leköszönõ vezérigazgató indoklása szerint a tapasztalat az, hogy az utasok egyre hosszabb és drágább utakra váltanak jegyet. Az idei tervekben szerepelnek egyebek közt hajófelújítások, kikötõfejlesztések, újabb gyorshajójárat és közel 70 millió forintos adózás elõtti eredmény elérése.

 

MTI - Kanizsa



2015-05-27 10:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül