Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891477    








Honlapkeszites

Korszerû géppark segít hatékonyan mûködtetni a megújult csatornahálózatot

Lezárásához közeledik a Nagykanizsa agglomeráció csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése projekt. A program keretében beszerzésre kerülõ üzemviteli géppark bõvítéséhez kapcsolódóan két adásvételi szerzõdést írt alá Bizzer András, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás elnöke a közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozókkal.


A sajtónyilvános eseményen Mike Ferenc, a M-U-T Hungária Kft., és Szalai László, a SZAL-AGRO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetõje ellátta kézjegyével a megállapodásról szóló dokumentumokat.
Köszöntõjében Bizzer András elnök kiemelte a 11,1 milliárd forint összköltségû projekt jelentõségét, majd a két ügyvezetõ ismertette a cégük tevékenységét. Megköszönve a bizalmat, a további együttmûködés reményében sok sikert kívántak a beruházáshoz.

 

Az üzemvitelhez szükséges géppark bõvítését célzó szerzõdések aláírásával minden elemét tekintve célba ért az Európai Unió Kohéziós Alapja által támogatott nagykanizsai csatornafejlesztés. A teljes körûen elkészült és már üzemelõ csatornahálózat, a sikeres próbaüzemet követõen hatékonyan mûködõ, megújult szennyvíztisztító telep mellett most megrendelésre kerültek azok a gépek is, amelyek a folyamatos és zökkenõmentes, hosszú távú mûködést garantálják.

A „Nagykanizsa agglomeráció csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése projekt keretében két adásvételi szerzõdést írtak alá Nagykanizsán a közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozókkal. A szerzõdések a beszerzésre kerülõ üzemviteli géppark bõvítéséhez kapcsolódnak.
A MUT Hungária Kft. két csatornatisztító gépet és egy szippantó autót szállít – a szerzõdés szerint hat hónapon belül – a Regionális Szennyvíztársulásnak. A csatornatisztító gépek egyike egy úgynevezett kombinált gép, igazi erõmûvész, amely 12 köbméteres, háromtengelyes, terepes kivitelû, 410 lóerõs teljesítménnyel bír. Ugyancsak 12 m3-es és terepes kivitelû szippantó célgép is a kanizsaiak birtokába kerül – ezek a szerkezetek lesznek hivatottak arra, hogy a több tíz kilométernyi hosszúságú csõhálózat és az egész rendszer üzembiztonságát garantálják. A karbantartást szolgálja az a turbófeltöltéses nyomvonal-karbantartó traktor is, amelyet rézsûkaszával, tolólappal is ellátnak: itt a szállító a Szal-Agro Kft. A felsorolt gépek összértéke közel 200 millió forint.
 

A napokban aláírandó más szerzõdések keretében 3 db darus kisteherautó, egy duplakabinos kisteherautó, valamint egy négykerék-meghajtású billenõs teherautó is érkezni fog, összesen mintegy 58 millió forintért. Ezek mellett még egy nagyobb kiadás van hátra – bõ 21 millió forint –, amelynek ellenében úgynevezett frekvenciaváltós szabályozást építenek ki a szakemberek 15 db nagyobb kapacitású szennyvízátemelõbe, a hatékonyabb mûködtetés érdekében.
 

Az uniós támogatás révén így maradéktalanul megvalósult a Nagykanizsa és térsége szennyvíz-elvezetési agglomeráció korábban ellátatlan területeit lefedõ, 12 agglomerációs települést érintõ beruházás, amelyben a nagykanizsai bõvítés és rekonstrukció mellett Bocska, Eszteregnye, Fityeház, Fûzvölgy, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Magyarszerdahely, Magyarszentmiklós, Rigyác, Semjénháza, Szepetnek és Zalaszentbalázs jutott csatornához és szennyvíztisztítási kapacitáshoz. A bekerülés összértéke a kanizsai szennyvíztisztító-telep fejlesztésével együtt nettó 11,1 milliárd forint volt.
 

Kanizsa



2015-05-27 15:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül