Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893858    








Honlapkeszites

Csatlakozzon Ön is a klímavédelmi kezdeményezéshez regisztrációjával!

A Megyei Jogú Városok Szövetsége közgyûlését májusban rendezték meg Hódmezõvásárhelyen, ahol egyhangú döntéssel csatlakoztak Áder János köztársasági elnök felhívására a klímavédelmi kezdeményezéshez. Dénes Sándor polgármester arra kéri a kanizsaiakat õk is támogassák a kezdeményezést, hiszen bolygónk jövõje a tét.


Ahogy a polgármester elmondta, a kampány annak érdekében indult, hogy az év végén megrendezésre kerülõ párizsi klímacsúcs közel 200 országból érkezõ résztvevõit az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés elleni elkötelezettebb megállapodás megkötésére ösztönözzék. A kampány kezdeményezõje Al Gore amerikai alelnök, melyhez hazánk, így a megyei jogú városok Áder János felhívására csatlakoztak.
– Az alelnök felvetése az volt, hogy a világon egymilliárd embert szólítsanak meg. Magyarországon két millió aláírást szeretnének regisztrálni. Ehhez szeretnénk mi is itt Nagykanizsán hozzájárulni. Erre egy honlapot hoztak létre, mely www.elobolygonk.hu címen érhetõ el – mondta a polgármester. Aki itt regisztrál, az felemeli a szavát bolygónk védelme érdekében, hogy többek között az emberek kevesebb fosszilis energiát használjanak, és csak akkor vegyék elõ autóikat, ha az feltétlenül muszáj.

V.M.
 



2015-05-28 12:05:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül