Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894906    








Honlapkeszites

A középtávú programidõszakban sor kerülhet a palini zajvédõ fal megépítésére

A palini zajvédõ fal elkészítéséhez kérte közgyûlési interpellációjában Dénes Sándor polgármester közbenjárását dr. Fodor Csaba önkormányzati képviselõ. Arra kérte a polgármestert, járjon el az autópálya kezelõje, üzemeltetõje felé annak érdekében, hogy minél elõbb elkészüljön, és ne irritálja a lakókat a forgalom által okozott zajhatás.


Az M7-es autópálya palini szakasza mentén igényelt zajvédõ fal tárgyában az elmúlt években számos levelet írt mind a beruházónak, mind pedig a szakminisztériumoknak az önkormányzat – áll a polgármesteri válaszban.
A levelekre azonban mindannyiszor elutasító választ kapott a város, arra hivatkozva, hogy a mérések alapján a zaj nem éri el a környezetvédelmi határértéket. Legutóbb, 2014-ben egy pályázat keretében történõ megoldásban kérték a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segítségét. Az erre adott válasz – melyrõl a képviselõ is kapott másolatot –, utolsó bekezdésében az áll, hogy a középtávú programidõszakban lehetõséget látnak arra, hogy a nagykanizsai igény is kezelhetõ legyen.

B.E.



2015-06-01 05:53:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül