Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949093    








Honlapkeszites

Megalakult a Magyar Nemzetõrök Zala Megyei Egyesülete
A bejegyzés alatt álló Magyar Nemzetõrök Zala Megyei Egyesületének megalakulását sajtótájékoztató keretében jelentette be Jónás Róbert nemzetõr fõhadnagy, a Nemzetõrség városparancsnoka. Az eddig Zalaegerszegen mûködõ megyei központot a Magyar Nemzetõrség Országos Szövetsége Nagykanizsára helyezte át. A sajtótájékoztatón bemutatták az új egyesület megyei parancsnokát, Dobri Lajos huszárõrnagy, nemzetõr alezredest.

A 48-as és az 56-os eszmékre építõ, pártoktól független, hierarchikus szervezetbe eddig húszan jelentkeztek. Az országos szervezõdésû egyesület céljai között szerepel az ifjúság felkészítése a közlekedési balesetek megelõzésére, háború idején a fegyveres kiképzésre. Fontos feladatuk a honvéd hagyományok ápolása, megõrzése. Huszonnégy órás járõrszolgálatot szerveznek a városban. Éjszaka öt, nappal három terepszínû egyenruhás nemzetõr járja az utcákat. Intézkedési jogkörük nincs, de a rendõri szervek felé jelzik, ha észlelnek valamit.

Együttmûködési szerzõdést kötöttek a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai szervezetével, a Családsegítõ Központtal. Együttmûködési megállapodást írt alá az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság és a Nemzetõrség Országos Parancsnoka, jelenleg megyei szinten folytatódnak a megállapodások. A polgármesteri hivataltól anyagi támogatást kapnak iroda kialakításához egy magántulajdonban lévõ épületben. Felkeresik, és együttmûködésüket ajánlják fel az APEH-nek, a Tûzoltóságnak és az önkormányzatoknak. Szükség esetén õrzõ-védõ tevékenységet is ellátnak.
B.E.


2009-04-14 09:31:20


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül