Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891775    








Honlapkeszites

GE LED lámpatesteket használnak Európa-szerte – Legördült a 250 ezredik LED világítótest a futószalagról

A GE Fényforrás üzletág lehetõséget biztosított arra a minap, hogy a sajtó megtekintse a nagykanizsai európai LED Kiválósági Központot, ahol a jövõ fényforrását állítják elõ. Ennek apropója pedig azt volt, hogy a GE nyugat-magyarországi gyáregységében túllépte a negyedmilliót az elkészült LED-es lámpatesteknek a száma. Ennyi magyar GE LED lámpatestet használnak már Európa-szerte.

Ahogy megtudtuk, a GE Fényforrás üzletága nagykanizsai gyárában 2012 októberében nyitották meg az európai LED Kiválósági Központot, ahonnan az európai–közel-keleti–afrikai (EMEA) régiót látják el a legkorszerûbb, a jövõ intelligens városainak infrastruktúráját adó fényforrásokkal. A Nagykanizsán található központban már több mint 250 ezer LED lámpatest került ki a gyártósorokról egyenesen az EMEA régió piacaira.
 


Mindebbe, az európai LED Kiválósági Központ megnyitásába a GE Lighting eddig több mint kétmilliárd forintot fektetett, és a fejlesztések részeként a vállalat zalaegerszegi kapacitását is bõvítette egy 800 négyzetméteres LED-alkatrészgyártó üzemmel. Ezzel párhuzamosan kiterjesztette helyi partneri, beszállítói bázisát. Leginkább a hazai kis- és középvállalkozások irányába mozdultak el.
Magyar István, a GE Fényforrás üzletágának EMEA-régió ellátási láncért felelõs igazgatója hozzátette, a GE Fényforrás üzletága számos sikeres nemzetközi és magyarországi közvilágítási fejlesztést valósított már meg. A GE-ben készült beltéri lámpatestek világítják meg több európai és közel-keleti kereskedelmi- és hotellánc egységeit. Ahogy az igazgató elmondta, a LED világítás színhûsége kiemeli a városok éjszakai szépségét, az irányított fényû berendezések kizárólag a szükséges területre koncentrálják a fényt. A LED fénye biztonságtechnikai szempontból is kedvezõbb, hiszen az emberi szem igényeinek jobban megfelelõ tartományokban hangolható. Ezzel továbbá jelentõsen hozzájárulhat a közlekedés biztonságához is, hiszen például a hamarabb és pontosabban észlelt veszélyforrásra nagyobb eséllyel és gyorsabban reagálhatnak a sofõrök.
Herman Miklós, a GE Fényforrás üzletág nyugat-magyarországi gyárcsoportjának igazgatója kiemelte, a legkorszerûbb LED-technológia hazánkban is egyre több településen váltja fel a hagyományos lámpákat. A hagyományos világításnál 40–60 százalékkal kevesebb energiát felhasználó LED-ek részaránya már most jelentõsen emelkedik ebben a szegmensben. Ennek az az oka, hogy a LED-világítás kiépítése egymilliós városban évente akár 600–700 millió forint megtakarítást is eredményezhet. Hazánkban ezek a LED-es lámpatestek vannak Balatonfüreden, Szentendrén és Pécsett is, de határon kívül Angliában is szereltek fel belõlük.
A jövõt tekintve Kalocsai Kinga, az EMEA regionális kommunikációs igazgató nyilatkozott, aki kiemelte, a LED világítótest a jövõ intelligens infrastruktúrájának alapját jelentheti. Az intelligens városokban hatékonyabb forgalomtervezésre és településmenedzsmentre lesz mód, a forgalomhoz igazodó fényerõ. A jövõ fejlett közvilágítási rendszerei emellett elõre jelezhetik a földrengéseket, mérhetik az UV-B sugárzást, a gyorshajtásokat vagy a pollenszintet, segíthetnek az autósoknak az üres parkolóhelyek megtalálásában, valamint támogathatják a rendõrök és a tûzoltók munkáját is.
A sajtó megtekinthette az európai LED Kiválósági Központ egyes gyártási állomásait, így a kültéri és beltéri összeszerelõ üzemet, a mintagyártó mûhelyt, a kísérleti, a lámpatestvizsgáló, a beltéri és kültéri minõségellenõrzõ labort, a mérõlabort, az üzemet, ahol a mûanyagalkatrészek készülnek, a porfestõ üzemet és azt a helyiséget, ahol szeptemberig az új kapacitásokat építik ki.

V.M.

További képek a galériában!



2015-06-03 08:58:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül