Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894683    








Honlapkeszites

Kinevezték a megyei fejlesztések miniszteri biztosait

A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki - az ezekrõl szóló utasítások a hétfõi Hivatalos Értesítõben jelentek meg.


A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétõl 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.
A miniszteri biztos feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fõvárosi és megyei kormányhivatalok képviselõivel együttmûködve koordinálja a projekt-elõkészítõ és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.
Ezen kívül közremûködik a feladatokhoz szükséges humánerõforrás-kapacitás mennyiségi és minõségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátja a humánerõforrás képzésével és oktatásával összefüggõ koordinatív feladatokat. Irányítja továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintû képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tart a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelõs államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetõivel.
Bács-Kiskun megyében Font Sándor, Baranya megyében Hargitai János, Békés megyében Vantara Gyula, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Riz Gábor, Csongrád megyében B. Nagy László, Fejér megyében Varga Gábor, Gyõr-Moson-Sopron megyében Simon Róbert Balázs, Hajdú-Bihar megyében Tiba István lesz a miniszteri biztos.
A tisztségre Heves megyében Nyitrai Zsoltot, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Bene Ildikót, Komárom-Esztergom megyében Völner Pált, Nógrád megyében Balla Mihályt, Pest megyében Szûcs Lajost, Somogy megyében Móring József Attilát, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Lipõk Sándort, Tolna megyében Hirt Ferencet, Vas megyében Ágh Pétert, Veszprém megyében Kovács Zoltánt, Zala megyében pedig Manninger Jenõt nevezték ki.

MTI - Kanizsa



2015-06-09 11:36:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül