Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894752    








Honlapkeszites

Nagyobb együttmûködést várnak el a gyalogosoktól a körforgalomban

A Huszti téri körforgalommal kapcsolatban mondta el észrevételét közgyûlési interpellációjában Horváth Jácint önkormányzati képviselõ. Azt kérdezte Dénes Sándor polgármestertõl, hogy közlekedéstechnikai elemzéssel lehetne-e valamiféle megoldást találni annak érdekében, hogy reggel 8 óra tájban és délután 4-5 óra között gyorsabban tudjanak áthaladni a gépjármûvezetõk a körforgalmon.


– A Huszti téri körforgalom a városközpont rekonstrukciójának elsõ ütemében valósult meg 2010-ben. A körforgalmú csomópontok áteresztõ képessége általában kedvezõbb a jelzõlámpás irányításúnál, ennek ellenére a Huszti téren valóban jelentõs torlódások tapasztalhatók. A helyzet a környezeti adottságokat és korlátokat figyelembe véve más megoldásokkal sem lenne kedvezõbb – olvasható a polgármesteri válaszban.
A Huszti tér a belváros keleti kapuja, és fontos összeköttetést jelent a nagy lakosságszámú keleti városrésszel, valamint a kereskedelmi egységekkel teli északkeleti városrésszel. Mindezért az átlagosnál jóval nagyobb forgalmat szükséges lebonyolítania, ráadásul a közeli közintézmények miatt a gyalogos forgalma is jelentõs. Körforgalmak esetében ez utóbbi jelentõsen befolyásolja a csomópont teljesítõképességét. Több szakmai fórumon is elhangzott, hogy a körforgalmakban a jármûforgalom gyorsabb áthaladását az segíthetné leginkább, ha a gyalogosok is együttmûködõbbek lennének. Ugyanis a szünet nélküli folyamatos gyalogos átkelés okozza legnagyobb mértékben a feltorlódást. Mindez persze nehezen befolyásolható. Ez a jelenség más településeken is problémát jelent.
Összességében az állapítható meg, hogy a Huszti téri körforgalom közlekedési állapota a környezeti adottságoktól függ, és a gazdaságtalan mûszaki beavatkozásokat leszámítva, jelenleg nem találtak olyan megoldást, ami javíthatna a forgalmi helyzeten.

B.E.



2015-06-12 10:22:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül