Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892673    








Honlapkeszites

Elfogadta a Fõgáz ajánlatát az energiahivatal

Alkalmasnak találta a Fõgáz Zrt. ajánlatát a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH), így a társaság láthatja el a jövõben a lakossági gázszolgáltatási piacról kivonuló E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. ügyfeleit.


Így 2016. január 1-jétõl Zala, Somogy, Veszprém, Tolna, Baranya és Fejér megyében, 2016. július 1-jétõl pedig Vas, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád, valamint Békés megyében lehet a Fõgáz a földgázfelhasználók új egyetemes szolgáltatója, azaz összesen mintegy 1,3 millió fogyasztó ellátását kell tudnia biztosítani - olvasható az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. (ENKSZ) az MTI-nek pénteken eljuttatott sajtóközleményében.
A MEKH pénteki tájékoztatása szerint a Fõgáz által benyújtott dokumentáció megfelel a törvényi elõírásoknak. A MEKH eljárása során a felhasználók folyamatos ellátását, az ellátásbiztonság garantálását vizsgálta.
A hivatal a szolgáltatóváltás folyamatát rendszeresen ellenõrzi, arról hetente írásbeli jelentést kér, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására - közölték.
A Fõgáznak 30 napon belül tervet kell készítenie a szolgáltatóváltással érintett fogyasztók tájékoztatásáról, amelynek tartalmát a MEKH meghatározta. A fogyasztókat értesíteni kell arról, hogy az új egyetemes szolgáltatói szerzõdés a MEKH határozatában szereplõ hatállyal automatikusan, a törvény erejénél fogva létrejön, a szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel.
A tájékoztatónak tartalmaznia kell az új szolgáltatónak, valamint üzletszabályzatának elérhetõségét, a mérõállás megállapításának módját, a panaszkezelés lehetõségeit, a szolgáltatóváltással kapcsolatos esetleges teendõket. Értesíteni kell a fogyasztókat a földgázellátás zavartalanságának biztosításáról, az esetlegesen fennálló hátralékok kezelésérõl.
A hivatal a kijelölõ határozatban a Fõgáz Zrt.-t a részletes üzleti tervének benyújtására szólította fel - olvasható a közleményben.
A két egyetemes szolgáltató, az E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. áprilisban kérte a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivataltól földgázszolgáltatói engedélyének visszavonását.
A megadott határidõre egy gázszolgáltatótól, a Fõgáz Zrt.-tõl érkezett ajánlat a két szolgáltató lakossági fogyasztóinak ellátására kiírt nyilvános felhívásra.

 

MTI - Kanizsa



2015-06-14 06:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül