Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894083    








Honlapkeszites

Elindult az elsõ török charterjárat Sármellékrõl

Elindult kedden a sármelléki repülõtérrõl az elsõ törökországi charterjárat, amely szeptember elejéig hetente szállít utasokat Antalyába és vissza.


Iglódi László, a járatokat üzemeltetõ Green Travel értékesítési vezetõje az elsõ gép indítása alkalmából az MTI kérdésére elmondta: a török Freebird Airlines Airbus A320-as gépein 180 utast visznek Törökországba. Az idei nyárra tervezett 12 járat töltöttsége mintegy 70 százalékos, de a következõ hetekben induló gépek már gyakorlatilag megteltek.
Az idei járatokkal összesen 2100 utast tudnak szállítani, de ha igény mutatkozik, meg is hosszabbítják a szezont.
Kepli József János, a repülõteret üzemeltetõ Hévíz alpolgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta: a járatindítás azt is mutatja, hogy nemcsak a beutazó forgalom miatt van szükség a repülõtérre, de a kiutazók miatt is fontos a mûködtetése. Megjegyezte, hogy az idei szezonban visszaesett orosz forgalom miatt is jelentõsége van a törökországi chartereknek, hiszen ezzel némileg ellensúlyozni lehet a kiesõ utasszámot.
Benkõ Attila, a Hévíz-Balaton Airport ügyvezetõ igazgatója arról beszélt, hogy a repülõtér idei forgalmában az orosz gépek kiesését némileg ellentételezi a német járatok és a kisgépes forgalom erõsödése is. A meglévõ németországi járatokon ugyanis a tavalyihoz képest eddig több utas foglalt helyet, és a korábbiakhoz viszonyítva nõtt a néhány személyes gépek száma is.
Elmondta még, hogy a következõ járatokkal ellentétben a Freebird Airlines gépe az elsõ útján nem közvetlenül Sármellékre jött, a török légitársaság ugyanis Antalyából elõször Budapestre szállított utasokat. A Liszt Ferenc repülõtéren néhány Törökországba induló utast a fedélzetére vett, majd így érkezett meg 25 perc alatt Sármellékre, ahonnan már teljes telítettséggel indult a török tengerparti üdülõhelyre. Fotó: Varga György

MTI - Kanizsa



2015-06-16 14:23:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül