Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894808    








Honlapkeszites

Segítséget nyújt az önkormányzat

Mint arról már korábban hírt adtunk, újra indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Otthon melege” programja, amelynek keretében a háztartások régi mosógépei új, energiatakarékos gépekre cserélhetõek. Városunk önkormányzata segítséget nyújt minden érdeklõdõnek az ügyfélkapus regisztrációhoz kötött, elsõ látásra sokaknak kissé bonyolultnak tûnõ elektronikus pályázat „kitöltésében”.


Errõl tartott ma sajtótájékoztatót Dénes Sándor polgármester és Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó. Elmondták, a minisztérium 500 millió forintos keretet különített el a nagy népszerûségnek örvendõ programra.
- Július elsejétõl szeptember 30-ig lehet pályázni új mosógépekre. Akik sikerrel pályáznak, az eszköz feléhez kapnak támogatást –összegezte Dénes Sándor, aki hozzátette: az ügyfélkapus, elektronikus regisztráció a pályázat alapfeltétele. A regisztrációval pedig nem boldogulnak könnyen azok, akik kevésbé értenek a számítógéphez – mint például az idõsebb generáció. Számukra, és természetesen minden érdeklõdõnek a hivatal alagsorában található, szociális és adóügyekkel foglalkozó iroda helyiségében kedden és csütörtökön, 8-16 óráig segítséget nyújtanak a regisztrációban.

- A pályázatok folyamatos beadása érdekében kérjük a nagykanizsai, pályázni kívánó személyeket, hogy július 1. napjáig - ha még nem rendelkeznek Ügyfélkapuval- a Nagykanizsai Járási Hivatal Okmányirodájában a következõ napokban ezt a ingyenesen tegyék meg és az errõl kapott dokumentumot is hozzák magukkal majd.- emelte ki dr.Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

Sz.Zs.

Otthon melege program

A háztartások olyan mosógép megvásárlásához kaphatnak támogatást, amely a víz- és az áramfelhasználás tekintetében is energiatakarékos. Ezzel nemcsak a háztartások tudnak spórolni, hanem a széndioxid kibocsátás is csökken, vagyis a klímapolitika szempontjából is hasznos.
A kiírásra minden felnõtt, magyarországi lakhelyû és ügyfélkapus regisztrációval rendelkezõ állampolgár jelentkezhet, aki vállalja, hogy mosógépét energiatakarékosra cseréli. A támogatás 50 százalékos, A+ jelzésû mosógépek esetében maximum 25 ezer, A++-nál 40 ezer, A+++ esetében pedig 45 ezer forintot lehet kapni.
A pályázat júliustól szeptember 30-ig tart. Minden régiónak önálló pályázati kerete van. A kormany.hu oldalon megtalálható, hogy milyen ütemben nyílnak meg a pályázatok. Az elsõ pályázók akár augusztusban, szeptemberben lecserélhetik régi mosógépüket a programnak köszönhetõen.

 



2015-06-19 11:01:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül