Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893981    








Honlapkeszites

A közterületeken való tartózkodás szabályairól alkottak rendeletet Zalaegerszegen

Zalaegerszeg közterületein sem lehet a jövõben életvitelszerûen tartózkodni, de az errõl szóló új rendelet nem a hajléktalanság és a lakhatási szegénység szankcionálása - fogalmazta meg Zalaegerszeg alpolgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.


Gecse Péter (Fidesz-KDNP) a közgyûlés elõzõ napi ülésének döntéseit ismertetve beszélt arról, hogy a most elfogadott rendelet a "közterületeken életvitelszerûen megvalósuló tartózkodás tilalmáról" szól.
"Nem hajléktalanellenes rendelet és nem a lakhatási szegénység szankcionálásának irányába mutat" - jelezte, hozzátéve, hogy az utóbbi idõkben a város lakóitól és az önkormányzati képviselõktõl érkezett panaszok tették indokolttá a rendelet megalkotását.
Zalaegerszeg önkormányzata saját költségvetési és más külsõ forrásokból jelentõs összegeket fordított az elmúlt években a közterületek rendbetételére, felújítására, ezek rendezettségének megõrzése is fontos szempont volt, mert egyre több negatív jelenséget tapasztaltak. A közgyûlés döntése alapján 15 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadták el a rendeletet, amelynek szövegezésekor konzultáltak a rendõrséggel, a közterület-felügyelettel és a polgárõrséggel.
A július 1-jén életbe lépõ helyi rendelet szerint a játszóterek, oktatási intézmények, kulturális és sportlétesítmények, illetve azok 50-150 méteres körzete esik a tilalom hatálya alá - mondta az alpolgármester.
Sándor Erzsébet aljegyzõ hozzáfûzte: a zalaegerszegi rendelet megalkotására a szabálysértési törvény ad felhatalmazást, de csakis a közbiztonság, a közrend, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében. Az új helyi jogszabály nemcsak általánosságban jelöli meg a tilalom alá esõ területeket, de a melléklet tételes felsorolást is tartalmaz.

 

MTI - Kanizsa



2015-06-20 07:49:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül