Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892487    








Honlapkeszites

Több uniós forrásra pályázhatunk - Nagyobb támogatás, nagyobb lehetõségek

2020-ig 34 milliárd euró uniós kohéziós támogatást használhatunk fel. Ráadásul az összeg 100 százalékát lehívhatjuk – közölte Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelõs államtitkára azon a szakmai konzultáción, amit szerdán szervezett a Vasember Házban Nagykanizsa polgármestere, a térség országgyûlési képviselõje és a helyi kamara. Elsõsorban azért, hogy az elkövetkezendõ hat évben aktuális uniós pályázatokról, lehívható támogatásokról informálják az érdekelteket.


Az elõadások után tartott sajtótájékoztatón Vitályos Eszter elmondta: az elõzõ években egy-egy magyar állampolgárra 660 ezer forint uniós támogatás jutott. Mindez immár 712 ezer forintra nõtt.
- A következõ uniós idõszak fókuszában a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés áll. A támogatások több mint 60%-át e célokra fogjuk felhasználni – szögezte le az államtitkár. Majd azzal folytatta, a kormány elsõsorban a kis-és középvállalkozásokat tekinti partnerének az elkövetkezendõ idõszakban.
- A pályázati felhívásokból idén 133-at tervezünk megjelentetni, 2700 milliárd forintos összegben – bocsájtotta elõre. Vitályos Eszter ismertette: az új pályázati felhívások már elérhetõek. Illetve azt, hogy az Európai Bizottság elé terjesztett tíz operatív program közül hetet már jóváhagyott a bizottság.

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje arra utalt, hogy a miniszterelnök látogatása során említett Mura programhoz is hozzájárulhatnak a támogatások, amikre az érdeklõdõ vállalkozások, akik perspektívát látnak a gazdaságfejlesztési-turisztikai programban, pályázhatnak.

Vitályos Eszter itt jegyezte meg, Nagykanizsa gazdaságfejlesztési programja „nagyon erõs”.

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere, dr. Polay József Nakkik elnökkel közösen annak adott hangot, hogy az uniós támogatások révén újabb lehetõségekhez juthat Kanizsa.

Kanizsa



2015-06-24 15:22:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül