Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895079    








Honlapkeszites

Milliárdos összeget fordít a kormány a parlagfû elleni védekezésre

Több jogcímen összesen egymilliárd forintot fordít a kormány a parlagfû elleni védekezésre idén, s hasonló összegbe került az abban eddig részt vett közfoglalkoztatottak bére - derül ki Fazekas Sándor földmûvelési miniszter szerdán közzétett írásbeli válaszából.


A tárcavezetõt az LMP-s Szél Bernadett kérdezte a 2015-ös forrásokról.
Fazekas Sándor válaszában elengedhetetlennek nevezte a földtulajdonosok és földhasználók felelõsségteljes közremûködését.
A forrásokat részletezve kifejtette: a közérdekû védekezésre 46,1 millió forint szerepel a tárca költségvetésében, a pollenterhelés monitorozására pedig 8 millió forintot fordítanak. A kormány civil szervezetek számára 642 millió forintos keretpályázatot írt ki, a 170 nyertes ezt a többi között lakókörnyezete parlagfû-mentesítésére, ahhoz szükséges eszközök beszerzésére használhatja.
A parlagfû elleni védekezéssel összefüggõ közfoglalkoztatási programok elsõ ütemében több mint 50 ezer közfoglalkoztatott vett részt, az érintettek bérköltsége 1 milliárd 168 millió forint volt, míg a mentesítés közvetlen költsége 233 millió 728 ezer forintot tett ki.
A Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévõ területek gyommentességének fenntartására pedig további 66 millió forint áll rendelkezésre.
Az érintett tárcák mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyarország parlagfû fertõzöttsége csökkenjen, és az allergiás, asztmás megbetegedésben szenvedõk életminõsége javuljon - írta a földmûvelési miniszter. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

MTI - Kanizsa



2015-06-25 06:30:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül