Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948927    








Honlapkeszites

Önkéntesek Muraszemenyén segítettek
A GE Energy Nagykanizsai Gyárának 70 munkatársa, ELFUN akció keretében Muraszemenyére utazott a Zala Megyei Önkormányzat Fogyatékosok Rehabilitációs Intézetébe április 20-án.

Az Intézet kiskorú és felnõtt értelmi fogyatékos, halmozottan sérült ellátását végzi. Zala megye területérõl fogadja az igénybe vevõ fogyatékosokat. Az általa ellátottak száma: 76 fõ. Valamennyien cselekvõképességet kizáró gondnokság alatt állnak, és állandó ellátást, segítést igényelnek. Szakmai ellátásuk részben ápolás, gondozás, másrészt valamennyiük fejlesztése egyéni fejlesztési terv alapján. Az Intézet feladata a gondozottak folyamatos fejlesztése. Mindenkinek az egyéni állapotából indulnak ki a személyre szóló egyéni fejlesztés meghatározásánál. Céljuk a fogyatékosok elfogadása és befogadása. 5 éve költözött Muraszemenyére az Intézet a Rigyáci kastélyból, de saját költségvetésbõl nem jutotta volna ilyen felújításra.

A GE-s önkéntesek tujákat ültettek, lefestették az intézet több mint 50 m hosszú kerítését, az udvari hintákat, hintaágyakat, lesúrolták a beton virágosládákat, és szép virágokkal ültették be azokat. Az otthon dolgozói nagy örömmel fogadták a segítõ kezeket, s az ajándékba vitt fákat, virágokat, a gondozottak pedig boldogan sertepertéltek a munkát végzõ ELFUN-os csapat körül. A vidám hangulatú akciót végén egy, a gondozottak foglalkozásairól, kirándulásairól szóló dokumentumfilmet néztek meg az önkéntesek, majd jó étvággyal fogyasztották el a finom stanglit, és kávét, mellyel az intézet dolgozói kedveskedtek nekik.
„-Jövünk még segíteni!” –így búcsúztak el.

2009-04-21 12:56:08


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül