Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894610    








Honlapkeszites

Felfüggesztette az NFM a mosógépcserét a nyugat-dunántúli régióban

Forráskimerülés miatt határozatlan idõre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban - közölte a tárca szerdán az MTI-vel. A régióban csütörtökön 12 óráig lehet még pályázatokat benyújtani.


A közleményben megjegyzik: a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelõ pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.
A tárca felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon - https://mgcs-2015.nfsi.hu/ - keresztül történik.
Az Otthon melege program keretében meghirdetett, energia-megtakarítást eredményezõ mosógépcsere pályázat július 1-jén indult, elsõként a nyugat-dunántúli régióban.
A pályázat keretében országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendõ támogatáshoz juthatnak a nyertesek, ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában. A pályázat beadása régiónként idõben eltolva történik.
A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a vásárlás idõpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felsõ határ. Az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege.
A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energia, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást kell elérni.

 

MTI - Kanizsa



2015-07-01 14:43:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül