Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893742    








Honlapkeszites

Fókuszban a pályázatok, a finanszírozás és a foglalkoztatásbõvítés (galériával frissítve)

A Vasemberház díszterme adott helyet az Európai Uniós támogatások pályázati roadshow-jának. Az e héten benyújtható Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) mellett, Nagykanizsa középtávú fejlesztési terve, a KKV-szektor finanszírozási lehetõségei és a foglalkoztatás bõvítését szolgáló programokról tartottak fórumot a vállalkozások számára.


A rendezvényt elsõként dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyûlés elnöke köszöntötte, aki a megyei városok és a kormányzat között létrejött megállapodásokról beszélt. A köszöntõben elhangzott, hogy az elkövetkezendõ Európai Uniós ciklusban a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés a legfontosabb stratégiai cél. Zala megye szempontjából kiemelten fontos, hogy miként tudnak élni a települések az Európai Unió, a Magyar Állam és a saját forrásaik által biztosított lehetõségekkel.

Cseresnyés Péter Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõje Kanizsa térségének fejlesztési programjait ismertette. Beszédében a közös értékek és célok megtalálásáról, a térségben mûködõ vállalkozásokkal való együttmûködésrõl is szólt. Amint azt kiemelte: fontos, hogy a térség gazdasága erõs lábakon álljon, és megfelelõ választ tudjon adni az elõttünk álló kihívásokra.

Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere a város és a kormányzat közötti 7,9 milliárd forintos megállapodásának tartalmi elemeit ismertette, melynek lényege egy fejlõdõ, élhetõ és szerethetõ város kialakítása. Ebben kiemelt szerepet kap az állam által megvásárolt 500 hektáros ipari fejlesztésre szánt terület, a multifunkciós rendezvéncsarnok és egy korszerû uszoda megépítése. A Mura-program részeként Nagykanizsára vezetõ szerep vár fõként a koordináció területén.

Rodekné Hederics Erika Nagykanizsa középtávú fejlesztési terveit ismertette részletesen. Amint azt elmondta: a mostani területi és településfejlesztési programokat a közigazgatási reformhoz kapcsolódva határozták meg. Ebben prioritást élvez a fenntartható gazdasági és településfejlesztési térszerkezet kialakítása.

Nagy András a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA) ügyvezetõ igazgatója szervezetük bemutatása után a GINOP pályázat fõbb sajátosságairól tartott prezentációt, amelyet jól egészített ki Kerekes Gábor és Kókai Miklós (ZMVA), valamint Mihovics Zoltán intézményvezetõ (Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ) elõadása.

Záróelõadásként Bata Hajnalka a Nagykanizsai Járási Hivatal osztályvezetõje a komplex munkaerõpiaci- és a foglalkoztatás bõvítését szolgáló programokról adott tájékoztatást, kiemelten a TÁMOP és a GINOP keretein futó lehetõségekrõl. A rendezvény Nagy András zárógondolatai mellett ért véget, aki a szervezõ ZMVA, a Zala Megyei Közgyûlés, Nagykanizsa város és a Nagykanizsai Inkubátorház nevében köszönte meg a résztvevõk érdeklõdését.
 

H.Gy.

További képek a galériában.



2015-07-07 16:50:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül