Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893753    








Honlapkeszites

Helyzetértékelés az Inkubátorház elsõ félévérõl

A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központot 2010 novemberében adták át. Ekkor még a helyi vállalkozások zömének talány volt, hogy mit is takar a gazdasági inkubáció. Mára azonban már egyre kedveltebbé vált a kezdõ, és a fejlõdni kívánó vállalkozások számára a gazdaságfejlesztés e modellje. Az intézmény vezetése a napokban helyzetértékelést tartott.


Az Inkubátorház vezetõi a 2015 elsõ félévét értékelve megállapították, hogy az intézmény kihasználtsága 90% felett stabilizálódott. Jelenleg 31 cég mûködik az épületben. Az Inkubátorházat kinõtt vállalkozások helyett újak költöztek be a Buda Ernõ utcai épületbe. Ezen idõszak alatt, több vállalkozásnak sikerült növekedést elérve, immár egy másik telephelyen folytatni a tevékenységét. Ilyen jó példával szolgált egy olaj- és mezõgazdasági alkatrészek forgalmazásával foglalkozó cég is, ami 3 év alatt, 3 megyében, 3 telephelyet létesített.
Az intézmény szolgáltatási palettáját is folyamatosan sikerült bõvíteni. A szolgáltatásokat nemcsak az intézményben dolgozók, hanem a városból és a térségbõl érkezõk is igénybe veszik. Az irodai szolgáltatások mellett egyre többen érdeklõdnek a pályázati lehetõségekrõl és a vállalkozásuk elindításához szükséges feltételekrõl. Az épületben, a nyári idõszakban is sok rendezvényt tartanak a klímatizált termeknek köszönhetõen. Különösen a mikro-vállalkozások körében vált kedvelté az Egy cég - Egy asztal konstrukció. Az Inkubátorház jó kapcsolatokat tart fenn az Önkormányzattal, a kamarákkal, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszával, a VOSZ helyi szervezetével és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal.
A környezettudatosság jegyében az intézményben dolgozók az Ipari Parkban mûködõ cégekkel együtt idén is részt vettek a TeSzedd országos környezetvédelmi akcióban. A Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetével együttmûködve évente két alkalommal tartanak véradást az Inkubátorházban. A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. keretén belül mûködõ intézmény idén második alkalommal érdemelte ki a Kerékpárosbarát munkahely címet.
A jövõvel kapcsolatban reményüket fejezték ki arra, hogy az Inkubátorház egy új létesítménnyel bõvül, hiszen igény mutatkozik termelõ és raktározással foglalkozó cégek részérõl.
 

Kanizsa



2015-07-08 13:15:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül