Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891455    








Honlapkeszites

Négy évszakos úti cél a Balaton a Magyar Turizmus Zrt. szerint

A Balaton az elmúlt évek fejlesztéseinek és marketingjének köszönhetõen négy évszakos úti céllá vált, az év minden idõszakában különleges programlehetõségeket kínál - mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója egy szakmai konferencián, amelynek részleteirõl a társaság közleményben tájékoztatta az MTI-t.


Faragó Péter kifejtette, hogy a következõ években lehívható uniós fejlesztési források jelentõs része a vidéki Magyarországot célozza, ami a Balaton szempontjából is elõnyös lesz.
Továbbra is a vízparti, családi üdülés a legjellemzõbb a Balatonnál, azonban többek között az ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, a kalandparkok és az egyre népszerûbb vitorlázás eredményeként folyamatosan bõvül az aktív turisztikai lehetõségek tárháza is - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a Balaton jelentõs helyi turisztikai bevételeket generáló nemzetközi vitorlás versenyeknek ad otthont, a strandokon pedig nagy divatja van a vízi sportoknak, mint a kajakozás, a sárkányhajózás, vagy a stand up paddle (állva evezés egy speciális szörf deszkán).
A Balaton még mindig az elsõ számú belföldi úti cél, a tóhoz érkezõk háromnegyede belföldi vendég. Az összes belföldi vendégéjszaka 26 százalékát, a külföldi vendégéjszakáknak pedig mintegy 15 százalékát regisztrálják a balatoni kereskedelmi szálláshelyek - ismertette az MT Zrt. vezérigazgatója.

MTI - Kanizsa



2015-07-11 07:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül