Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892577    








Honlapkeszites

Profession.hu: rekordmennyiségû állást hirdettek meg online a cégek júniusban

Minden eddiginél több, 8275 állást hirdettek meg online a cégek júniusban - közölte a Profession.hu állásportál csütörtökön az MTI-vel.


Az utóbbi hónapokban a termelés folyamatos erõsödése miatt megnõtt a kereskedelmi szektor munkaerõigénye, e szegmensben 9 százalékkal, összesen pedig mintegy 16 százalékkal emelkedett a hirdetések száma idén április-júniusban 2014 második negyedévéhez képest.
A tájékoztatás szerint a Balaton környékén a legkiemelkedõbb a munkaerõ-keresletben megfigyelhetõ ugrás: a kereskedelmi szektor 30 százalékkal több pozíciót hirdetett meg, mint tavaly ugyanebben az idõszakban.
A portál adatbázisa alátámasztja a nyugat-magyarországi munkaerõhiányt: szakács pozícióra például kétszer annyi hirdetést adtak fel, mint az elõzõ negyedévben, miközben az adott hirdetésre csupán fele annyian jelentkeztek - írták.
Kifejtették: országos szinten legkeresettebb kategória a szakmunka, magasan megelõzve az elõzõ negyedév vezetõ kategóriáját, az értékesítési-, illetve kereskedelem üzleti pozíciókat.
A portál tapasztalatai alapján a munkavállalók is egyre aktívabbak és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely váltáson. Havonta átlagosan 11 százalékkal több álláskeresõ regisztrál a rendszerbe.
A legtöbb jelentkezés továbbra is asszisztensi, adminisztrátori munkakörökre érkezik, ezeket követi az eladói, irodavezetõi és raktáros állások - írták.

 

MTI - Kanizsa



2015-07-11 07:20:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül