Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894072    








Honlapkeszites

Újra megnyitják a városi strandot Egerszegen

Augusztus elején ismét megnyitják Zalaegerszegen a városi strandot - jelentette be a zalai megyeszékhely polgármestere szerdán a helyszínen, sajtótájékoztatón.


Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) azt mondta: a városvezetés rossz döntést hozott 2011-ben, amikor bezáratta a város szívében található a létesítményt.
Hozzáfûzte, hogy az újranyitással, a kedvezõ árakkal elsõsorban a nehezebb szociális helyzetben élõ zalaegerszegi polgároknak, kisgyermekes családoknak szeretnének segíteni.
Az augusztusi nyitáshoz a szabad strand területén már javában folynak a munkálatok: mintegy 210 négyzetméteres pancsolómedencét, kültéri zuhanyzókat, öltözõket, napvitorlás árnyékolót építenek ki, és új vizesblokkot alakítanak ki, amelyet a mozgássérültek is igénybe tudnak venni.
A strand szimbólumának számító Vizafogó kútszobrot, Boldogfai Farkas Sándor alkotását a pancsoló közelében helyezik majd el.
Balaicz Zoltán szólt arról is, hogy a kivitelezõ Szabau Invest Kft.-vel 113,3 millió forintos szerzõdést kötött a város.
Kiemelte: zalaegerszegi polgárok, civil szervezetek, egyesületek is felajánlották, hogy segítenek a strand újranyitásában, ezért július 30-án közösségi akciót tartanak. Az önkéntesek a füvesítésben, a faültetésben, a tereprendezésben segítenek majd, részt vesznek a játszóeszközök kiépítésében, a strandfoci- és a röplabdapályák kialakításában, valamint a nyári öltözõépület festésében.
Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy a nyár utolsó hónapjában próbaüzemben mûködik a városi strand. A teljes körû szolgáltatást az idén még nem tudják prezentálni, ezért türelmet kérnek a lakosságtól. Ugyanakkor a fedett uszoda - a korábbi évekkel ellentétben - idén augusztusban is nyitva tart.
A kormányhatározat szerint mintegy 3 milliárd forint állami támogatással új, feszített víztükrû, tízpályás, 50 méteres fedett uszoda épül tanmedencével Zalaegerszegen.
Az új fedett uszoda tervezési munkái megkezdõdtek, a látványtervek már elkészültek, a zalaegerszegi projekt támogatásáról várhatóan szeptemberben döntenek.

MTI - Kanizsa



2015-07-15 13:45:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül