Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894836    








Honlapkeszites

Segítség devizahiteleseknek – Jogorvoslati ûrlapok a bíróságokon

Mint ismeretes az egyes fogyasztói kölcsönszerzõdések – elsõként az ún. devizahitelek – meghatározott kikötései törvény által kimondott érvénytelensége folytán a pénzintézeteket elszámolási kötelezettség terheli. Az elszámolás ellen a pénzügyi intézménynél lehet panaszt elõterjeszteni, és annak az elutasítása esetén a pénzügyi békéltetõ testület (PBT) eljárását kezdeményezheti a kölcsönt felvevõ személy. - tájékoztatta portálunkat Dr. Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivõje.


A PBT határozata ellen – a PBT-hez benyújtandó, a határozat kézhezvételétõl számított 30 napon belül beérkezett kérelem útján – a Zala megyei adósok a Zalaegerszegi Járásbírósághoz címzett jogorvoslattal élhetnek.

Jogszabályi elõírás folytán a kérelmet ûrlapon kell benyújtani.
A PBT határozatát sérelmezõ hitelt felvevõk számára a bírósági eljárás kezdeményezésére szolgáló ûrlapok és azok kitöltési útmutatói F (fogyasztó) 1-5 szám alatt letölthetõek az Országos Bírósági Hivatal honlapjáról az alábbi címrõl:

http://birosag.hu/kozerdeku-informaciok/deviza-es-forinthitelek-elszamolasi-es-forintositasi-jogorvoslatai

Emellett az ûrlapok (ingyenesen) beszerezhetõk valamennyi zalai járásbíróság, továbbá a törvényszék portaszolgálatán és kezelõ irodájában is 2015. július 16. napjától kezdõdõen.

Kéri a törvényszék, hogy a PBT határozatát támadó kérelmet az ügyfelek ne a bíróságon – hanem a PBT-nél – nyújtsák be, mert a bíróságra közvetlenül érkezett kérelmeket a jogszabályi elõírás értelmében a bíróságnak a PBT-hez kell továbbítania, és mindez szükségtelenül hosszabb eljárásra fog vezetni.

Kanizsa



2015-07-17 08:40:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül