Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891714    








Honlapkeszites

A menetrendet a távolsági tömegközlekedés liberalizációja után is állam határozza meg

A tömegközlekedési menetrend kialakítása továbbra is állami monopólium marad, azt követõen is, hogy 2017. január elsejével, az uniós elvárásoknak megfelelõen Magyarországon is megkezdõdik a távolsági tömegközlekedés liberalizációja - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelõs helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.


Becsey Zsolt elképzelhetõnek tartja, hogy tõkeerõs külföldi cégek, illetve magyar társaságok társulásai is elindulnak az egyes régiókban kiírt buszszolgáltatási versenyeken, a Volán-társaságok mellett. Ez utóbbiak azonban helyzeti elõnyben vannak - tette hozzá.
Az állam által elismert költségnek köszönhetõen a Volán-társaságok likvidek, de ahhoz, hogy a versenysemlegesség megvalósuljon, a jelenlegi 14 évrõl 10 év alá kell csökkenteni a jármûveik átlagos életkorát. Ez pedig hitelfelvétellel, illetve lízingfinanszírozás igénybevételével jár - jelezte a helyettes államtitkár.
A Volán-társaságok eddig is zömmel magyar gyártású, illetve hazai végszerelésû buszokat vásároltak, és ez várhatóan így lesz a jövõben is - mondta Becsey Zsolt.

 

MTI - Kanizsa



2015-07-18 06:00:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül