Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893752    








Honlapkeszites

Szervezetebben, hatékonyabban, magasabb színvonalon

Átadták a Kanizsai Dorottya Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályát, ahol öt ágyon huszonhat dolgozó látja el a sürgõs, akut eseteket. Az ünnepélyes avatáson részt vett dr. Rapi Katalin, az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára is.

A Kanizsai Dorottya Kórház törvényi kötelezettségének tett eleget, amikor súlyponti kórházként kialakította a Sürgõsségi Betegellátó Osztályt. Minderre saját forrásaiból tizenhárommillió forintot csoportosított át, továbbá segített az önkormányzat, s természetesen pályázati forrásokat is bevontak a fejlesztésbe.


– A Kanizsai Dorottya Kórház új részlege nemcsak az intézmény ellátási területén élõ százháromezer ember számára jelent biztonságot, hanem azoknak is, akik csak átutazóban járnak térségünkben. A sürgõsségi osztály ugyanis a nap huszonnégy órájában folyamatos ellátást biztosít – mondta köszöntõjében Dr. Kovács József, a kórház fõigazgatója. – A betegek számára könnyebbséget is jelent az SBO, hiszen egy egypontos rendszeren keresztül kerülhetnek be, gyors, azonnali ellátást kaphatnak, a szükséges beavatkozásokat rövid idõn belül elvégezhetõk. S hogy mit jelent a kórház számára? Egy újabb minõségi elõrelépést, rangot, kiemeli a nagykanizsai kórházat az átlagos városi intézmények közül – mondta a kórház fõigazgatója, aki azt is megjegyezte: az új részleg kicsit talán tehermentesíti a szakrendeléseket.

Az új osztály négyszázötven négyzetméteren, három hónap alatt, több mint tizennégymillió forintos beruházással készült el, az önkormányzati támogatás révén helikopter-leszálló pályát is kialakítottak a Határõrség közeli ingatlanán. Aki tudott, segített, bár üröm az örömben, hogy az SBO szerinti finanszírozás még nem megoldott, ugyanis a szükséges bürokrácián még nem jutott át a kanizsai osztály ügye.

Marton István polgármester ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy a beruházás révén még magasabb szintre fejlõdhet a város és a városkörnyék ellátásának nívója.

Dr. Rapi Katalin szintén úgy vélekedett, hogy a kórház munkája az SBO által még hatékonyabb, szervezettebb lesz, miáltal a betegellátás minõsége is javul.

Horváth Attila

(További képek a galériában)



2007-10-05 10:39:27


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül