Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891614    








Honlapkeszites

Korszerû eszközök, szobafelújítások
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelõsségû Társaság európai uniós pályázati támogatást nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív program, a „TISZK” rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” címû konstrukció keretében a „Nagykanizsa és térsége TISZK infrastrukturális feltételeinek kialakítása” elnevezésû projekthez.

A kivitelezési szerzõdést Mérksz Andor, a Kanizsa TISZK ügyvezetõ igazgatója, és Kemenes János, a nagykanizsai székhelyû Profi 2007 Kft. ügyvezetõje írta alá a Cserháti Sándor Mûszaki Szakképzõ Iskola kollégiumában.

A sajtótájékoztatón Mérksz Andor igazgató beszámolt arról, hogy a projekt során többek között felépül a Központi Képzõ Hely a Kanizsa TISZK Erdész utcai telephelyén, megtörténik a képzési struktúrához szükséges korszerû eszközök beszerzése, illetve egy, a felnõttek fogadására is alkalmas szálláshely kerül kialakításra az iskola kollégiumának 6. emeletén. Az aláírt szerzõdés ez utóbbi beruházás kivitelezési munkáira vonatkozik.
A beruházás tartalmáról Juhász Imre ERFA projektmenedzser elmondta: A fejlesztés során felújításra kerül kilenc szoba és a szinten található vizes blokkok, melyek akadálymentesítése is megtörténik. Kialakításra kerül két akadálymentesített apartman közös használatú vizesblokkal, tovább egy számítógépterem, közösségi helyiség és teakonyha áll majd a szálláshelyet igénybevevõk rendelkezésére. Az intézmény egy akadálymentes külsõ lift üzembe helyezésével is gyarapodik, mely természetesen nem csak a felújítással érintett hatodik, hanem az összes szintet kiszolgálja.
A beruházás várhatóan augusztus közepére befejezõdik. A felújítással lehetõség nyílik kulturált környezetben elszállásolni a tanulókat, hallgatókat. Az országos beiskolázású – többnapos – képzések során a kollégium biztosítani tudja a szükséges szálláshelyeket.
B.E.


2009-04-30 09:16:28


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül