Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893141    








Honlapkeszites

Több mint százezer letöltésnél tart az új pályázati honlap

Az Európai Uniótól közvetlenül elnyerhetõ támogatásokról múlt kedden indított magyar nyelvû honlapról alig egy hét alatt 105 ezren töltöttek le információkat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint a látogatók harmada a vállalkozásfejlesztés iránt érdeklõdött a felhasználóbarát internetes felületen. Csaknem egyenlõ megoszlásban, tíz-tíz százalékban keresték fel a pályázni kívánók a tudomány és innováció, a kulturális és civil kezdeményezések, a környezet- és klímapolitika, az oktatás és ifjúság, az egészség-sport aloldalait.
Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezetõ igazgatója és a közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelõs miniszteri biztos az M1 aktuális csatornán hétfõn reggel kifejtette: azon túl, hogy a pályázatok közötti könnyebb eligazodást segíti a portál, európai kapcsolatrendszerre építõ komoly vállalkozásfejlesztési lehetõséget is nyújt a honlap.
Kiemelte, hogy az Európai Unióban magas, de teljesíthetõ a pályázattal kapcsolatos szakmai elvárás, érdemes megtanulni, mert a 2021-tõl kezdõdõ pénzügyi ciklusban már csak a mostani pályázási gyakorlat lesz.
A miniszter beszámolt arról is, hogy a palyazatokmagyarul.eu honlappal egy idõben elindult a nyeromagyarok.eu platfrom is, amely képekkel illusztrálva mutatja be a már megvalósult, sikeres pályázati történeteket.
Az NFM közleményében beszámolt továbbá arról, hogy a 2014-2020 közötti ciklusban több mint 130 milliárd euró értékû közvetlen forrás nyílik meg, évente több mint félezer pályázatban. Idén év végéig további hatvan-hetven pályázat megjelenése várható. A pályázatok döntõen konzorciálisak, több országból származó résztvevõk összefogásával is elnyerhetõk - írták.

 

MTI - Kanizsa



2015-08-04 06:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül