Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948233    








Honlapkeszites

Citromsziget és más problémák

Szakemberekkel járta be a minap körzetét Bene Csaba önkormányzati képviselõ. A „túra” a 2-es számú választókörzet legneuralgikusabb pontján, a Citromszigetként ismert Dózsa György út 73.-75. alatt indult.

Számos lakossági felvetést gyûjtött be e napon a képviselõ. Így például a Virág Benedek utcában arra panaszkodtak a lakók, hogy az úttesten nagy tócsákban áll a víz, ha esik az esõ. A problémát csak növeli, hogy üzletek is találhatók itt, s az elhaladó autók gyakran befröcskölik vízzel az ingatlanokat. Elengedhetetlen tehát a Virág Benedek utca mihamarabbi felújítása. A Belus József utcában járhatatlan járdával találkoztak a bejárás résztvevõi, a gyalogosok és az anyukák babakocsival az autók között kényszerülnek rodeózni – ez szintén megoldásra vár.


A nemrég felújított Árpád utcában úgy látszik, a jó minõségû úttest láttán vérszemet kaptak az autósok, s gyakran nagy sebességgel közlekednek, ezért felmerült fekvõrendõrök telepítésének a lehetõsége. A Magyar utca 150. és 170 között nem megoldott a csapadékvíz-elvezetés, az itt lévõ árokban egy átereszt kell kialakítani. A Garay utcában szûkösek a parkolási lehetõségek, itt szükséges a meglévõ parkoló hosszabbítása – mondta el érdeklõdésünkre Bene Csaba.

A Citromsziget udvara eléggé elhanyagolt állapotú, szükséges a rendbetétele, s egyfajta parkolási rend kialakítása. A maradványai még láthatók annak a sportpályának, amely felújításának igényével az itt élõ gyerekek keresték meg a városatyát.
Bene Csaba kérdésünkre azt mondta: járható útnak tartja a Monarchia egykor szebb napokat látott hajdani laktanyájának szakaszos felújítását, erre talán még lehetne forrásokat szerezni.

A Thury-pályán is lenne munka. A terület a város tulajdona, de kezelésérõl senki nem gondoskodik. Ugyan több sportegyesület is mûködik a területen, akik az általuk használt részt rendben tartják, ám a többit benõtte a gaz. Itt a kaszáláson kívül a kerítést is javítani kell.

Bene Csaba megjegyezte, a Dózsa György út 115.-tõl kicsit távolabb húzódó Kanizsai Dorottya utca közvilágítása hosszú ideje nem megoldott, csak a vezetékek állnak ki a földbõl. A képviselõ szerint a lakók érdekében mihamarabb megoldást kell találni a problémára.

Horváth Attila



2007-10-08 13:04:39


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül