Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893998    








Honlapkeszites

Befejezõdtek a helyreállítási munkálatok Balatonmáriafürdõnél

Szerda hajnaltól megindul a vasúti személyforgalom Fonyód és Balatonszentgyörgy között


Helyreállították a szakemberek a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonal Fonyód–Balatonszentgyörgy közötti szakaszát. A vonatforgalom jelentõs korlátozással, szakaszosan indul meg. A közlekedés biztonsága érdekében Balatonmáriafürdõnél Balatonszentgyörgy irányába egy rövidebb szakaszon egyelõre 20 km/h kilométer per órás sebességkorlátozást kellett bevezetni, és fokozott pályafelügyeletet rendeltek el.
 

A Budapest-Keleti pályaudvarról ma 18 óra 20 perckor induló Adria nemzetközi vonat már az eredeti útvonalon közlekedik, a belföldi személyszállító-vonatok pedig a szerdai üzemkezdettõl már a teljes vonalon járnak, így hajnaltól nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállni.
A vasúttársaság kiemelt feladatként kezdte meg a vihar miatt megrongálódott vasúti szakasz helyreállítását, hogy az utasok az ünnepi, hosszú hétvégén minél kényelmesebben és gyorsabban célba érjenek.
Mint arról korábban a MÁVINFORM beszámolt, az özönvíz hétfõ délután a balatonmáriafürdõi állomásnál több helyen is kimosta az ágyazati követ a vasúti pályatestbõl. A vasúttársaság azonnal vonatpótló buszokat rendelt, hogy biztosítsa a Fonyód és Balatonszentgyörgy közötti közlekedést, továbbá intézkedett arról, hogy a vonalon a személyszállító vonatokat felármentesen lehessen igénybe venni - közölte lapunkkal a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.Kommunikációs Igazgatóság nevében Lõcsei Virág sajtófõnök.

Kanizsa



2015-08-18 17:21:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül