Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948428    








Honlapkeszites

Bajtársiasság, becsület, feltétel nélküli segítség
Május 4-én a naptárak Flórián nevét jegyzik. Egy név a sok száz közül, ám a tûzoltók számára mégis több. Egy jelkép, egy szimbólum. Flóriánnak, az egyszerû római katonának életét és mártír halálát jelképezi, szimbolizálja a tûzoltó hivatás szellemiségét. Egri Gyula alezredes, tûzoltóparancsnok a Tûzoltó Nap alkalmából rendezett ünnepségen beszédében hangsúlyozta:

– Mi, tûzoltók, egy békeidõben is állandóan harcoló alakulat tagjai vagyunk. Mindig bevetésre készen állva igyekszünk segítséget nyújtani a bajbajutottakon, elhárítani a vészt. Szent Flórián nyomdokában lépkedve ápolnunk kell annak eszmeiségét és meg kell felelnünk a társadalom által megfogalmazott elvárásoknak is úgy, hogy közben magánemberként a mindennapok személyes problémáit is magunkkal hordozva kell helytállnunk.

Az ünnepségen Egri Gyula és Marton István polgármester gratulált Kómár Ferenc tûzoltó hadnagynak, aki önfeláldozó helytállása, bátor magatartása elismeréséül „Bátorság érdemjelet” vett át a Magyar Köztársaság önkormányzati miniszterétõl. Dobos István tûzoltó õrnagy pedig munkakörében végzett kiemelkedõ teljesítménye elismeréséül részesült jutalomban. Marton István polgármester és Egri Gyula 25 tûzoltót részesített dicséretben és jutalomban.
B.E.

2009-05-14 12:19:26


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül