Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891971    








Honlapkeszites

Mi lesz veled, költségvetés?
Két hónapos munka eredményeként megszületett egy javaslatcsomag a költségvetést illetõen, melyet az úgynevezett Faragó Bizottság dolgozott ki, s melyet a pénteki, soron kívüli közgyûlésen fognak tárgyalni a városatyák. Ezekrõl a javaslatokról beszélt Cseresnyés Péter alpolgármester, a bizottság tagja a sajtó képviselõinek szerdán a Vasemberház Tükörtermében.

Fõ problémaként – amiért egyáltalán fel kellett állítani a bizottságot – az alpolgármester azt jelölte meg, hogy nem történt komoly egyeztetés a költségvetéssel kapcsolatban, csupán a különbözõ igények megszavazása, s ez duzzasztotta elfogadhatatlan nagyságúra a hitelfelvétel mértékét. A munkacsoport igyekezett javaslatokat tenni a kiadások csökkentésére és a bevételek növelésére. Szám szerint néhány ezekbõl: területvásárlásra 100 millió forint helyett 30 millió forintot szánnak. Ebben az évben egy mûfüves pályát kellene csak létrehozni, így 80 millió forint helyett erre csak 20 milliót kellene költeni (ez az egy a Hevesi Iskola szinte már-már használhatatlan pályája lenne). Mivel az idén már szinte biztos, hogy nem lesz komoly verseny Sávolyon, ezért a MotoGP-vel kapcsolatos rendezvényre szánt összeget is törölni lehet a költségvetésbõl. Értelmetlennek tartja felújítani a szennyvízberuházást érintõ járdaszakaszokat a bizottság (ez három szakaszt érint: Sikátor utca, Bajcsai utca, Ifjúság utca). Felül kell vizsgálni a köztisztviselõk juttatásait, mert például eszperantó nyelvre teljesen feleslegesnek tartja a bizottság a nyelvpótlék fizetését – ez nem a jövedelem megkurtítását jelenti – fogalmazott Cseresnyés Péter. Összességében 800 millió forinttal faragtak a munka során.

Újságírói kérdésre, hogy miért nem lehetett ezt a feladatot a költségvetés megszavazása elõtt elvégezni, az alpolgármester csak ennyit válaszolt: „No comment!”
A javaslatcsomagot Marton István polgármester nem írta alá, nagy részével nem ért egyet, annak ellenére, hogy maga szorgalmazta a másfél milliárdos hiány sarokszámát.  A döntés remélhetõleg a pénteki közgyûlésen megszületik.

S.E.

2009-05-14 12:40:05


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül