Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894334    








Honlapkeszites

Az esélyegyenlõséget szorgalmazzák

Városunk önkormányzata a közelmúltban sikerrel pályázott egy olyan projekten, amely elsõsorban azt hivatott segíteni, hogy a nagykanizsai járáshoz tartozó településekkel, azok intézményeivel, gazdasági és civil szereplõivel karöltve megalakuljon, egyúttal mûködjön a Járási Felzárkóztatási Kerekasztal. Az újonnan létrejött szervezet elsõ ülésére csütörtökön került sor.


Mint azt köszöntõjében Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere elmondta: a Járási Felzárkóztatási Kerekasztal céljai közt az is szerepel, hogy az önkormányzati rendszer mûködését javuljon. Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje pedig a projekt által támogatott program további céljaira hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozva azt az Esélyteremtõ programtervet, amit a kerekasztal tag-települései közösen alakítanak ki, s amely a hátrányos helyzetû emberek életkörülményeinek javítását is elõsegítheti hosszabb távon.
- Több hónapja dolgozunk már egy térségfejlesztõ programon, amivel leginkább azt szeretnénk elérni, hogy értelmes munkát tudjunk ajánlani az embereknek – emelte ki Cseresnyés Péter, aki hozzátette: az említett projekt – a Járási Kerekasztal jóvoltából – térségi szinten segítené mindezt.
Fehér Ildikó szakmai koordinátor elõadásában a program részleteit mutatta be. A társadalmi felzárkóztatáson túl kiemelte azt az összefogást, együttmûködést, ami befogadó és költséghatékony szervezetek kialakítását is támogatja a kerekasztal tag-településeinek mindegyikénél.
- A közszolgáltatások minõségének javításán is dolgozunk a program keretein belül – folytatta Fehér Ildikó. Sok más mellett utalt arra is, csakúgy, mint Cseresnyés Péter, hogy az esélyegyenlõségi hátrányok leredukálásán is dolgoznak, a kerekasztal településeivel közösen. Fókuszálva a romákra, a mélyszegénységben és a fogyatékkal élõkre, a gyermekekre, a nõkre és az idõsekre: az oktatás, a lakhatás, a foglalkoztatás, az egészségügyi és szociális helyzet terén egyaránt.
- Éppen ezért a kerekasztal következõ, szeptember 16-i második ülésén azokat az esélyegyenlõségi problémákat vitatjuk meg, amiket a települések saját berkeikben tapasztalnak. Amikre – ez idáig önállóan – a Helyi Esélyegyenlõségi Programterveikben is feltártak – szögezte le a szakmai koordinátor.
A Nagykanizsai járás helyzetelemzésérõl Bagarus Ágnes a Humán és Hatósági Osztály vezetõje tartott elõadást az ülésén, míg a településfejlesztés jelenérõl és az aktuális pályázati forrásokról Rodekné Hederics Erika projektmenedzser.
 

Kanizsa

További képek a galériában.



2015-09-11 08:47:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül