Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892924    








Honlapkeszites

Magyar Termék Nagydíjas a csömödéri Zakatoló Erdei Iskola

A tavalyi év után ismét, idén is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat a ZALAERDÕ Zrt., ezúttal a csömödéri Zakatoló Erdei Iskola létrehozásáért. A díjat Rosta Gyula vezérigazgató, Gál Károly vagyongazdálkodási osztályvezetõ, Molnárné Vitális Anikó, az erdei iskola vezetõje és Godinek-Tóth Anita pályázati referens vette át az Országház Felsõházi Termében.


A független szakértõi testület javaslata alapján már 18. alkalommal ismertek el olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülõ, kiváló minõségû termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és export törekvéseihez. Az idén összesen 54 cég 57 terméke nyerte el a Magyar Termék Nagydíj Tanúsió Védjegy használatát, melyet egy évig díjmentesen használhatnak gyõztes termékeiken, illetve szolgáltatásaikon - számolt be honlapján a cég.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minõségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet (ma: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet; Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet Fõigazgatóság), a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a TÜV Rheinland InterCert Kft., a WTS Klient Kft. írta ki és valósította meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Közbeszerzési Hatóság szakmai támogatásával.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa, ahogy eddig is, az idei évben is sok összetevõs értékelési szempontrendszer szerint hozta meg döntését. A bírálók figyelembe vették többek között az energiatakarékos, környezetbarát megoldások alkalmazását, a termékek biztonságosságát, újszerûségét, piacképességét, exporterejét, valamint a fogyasztóknak kínált plusz elõnyöket.

A kitüntetést jelképezõ, a Hollóházán mûködõ Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparmûvészeti trófeát és a tanúsító díszoklevelet a Parlament Felsõházi Termében Koszorús László Gáspártól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelõs helyettes államtitkárától vehették át. Az ünnepélyes eredményhirdetésen köszöntõt mondott Dr. Latorcai János, az Országgyûlés alelnöke, a rendezvény fõvédnöke.
Koszorús László Gáspár, Fogyasztóvédelemért Felelõs helyettes államtitkár az új fogyasztóvédelmi stratégiáról tartott elõadást. Dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület elnökhelyettese nevében Dr. Németh Mónika asszony a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Titkára köszöntötte és tájékoztatta az jelen lévõket.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat egyik kiemelt célja, hogy változtasson azon a Magyarországon is gyakori szemléleten, miszerint még mindig az ár jelenti a leglényegesebb vásárlási szempontot, melyet gyakran a minõség elé helyeznek. Valójában azonban az ellenõrzött minõségû (például a Magyar Termék Nagydíj emblémával ellátott) termékek biztonságot, egészséget, tartósságot jelentenek, megvásárlásuk végsõ soron megtakarításokat eredményez.

A Zakatoló Erdei Iskola 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit az érdeklõdõk számára Csömödérben. Különlegessége a kifejezetten az erdei iskola számára épített oktatókocsi, mely egyfajta guruló osztályteremként mûködik, így nyújtva lehetõséget a diákoknak, hogy a különbözõ adottságú helyeken kijelölt megállóknál szakember segítségével tanulmányozhassák az erdõk, rétek és vizek élõvilágát.

Az erdei iskola várja az érdeklõdõk jelentkezését, az iskola által kínált lehetõségekrõl, árakról, jelentkezésrõl a Közjóléti tevékenységek/Zakatoló Erdei Iskola Menüpont alatt olvashatnak bõvebben.
Fotó: kisvasut.hu

zalaerdo.hu - Kanizsa



2015-09-14 07:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül