Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892272    








Honlapkeszites

KSH: 3,4 százalékkal nõtt az ipari termelés júliusban

Az ipari termelés volumene 3,4 százalékkal haladta meg júliusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal - jelentette elsõ becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


Az elõzõ hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezõvel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 0,7 százalékkal csökkent.
A termelés az év elsõ hét hónapjában 6,7 százalékkal haladta meg az elõzõ év azonos idõszakit.
Schindele Miklós, a KSH fõosztályvezetõ-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: a tendenciák nem változtak a korábbi hónapokhoz képest, továbbra is a jármûgyártás a fõ húzóerõ. Az elõzõ év azonos idõszakához képest a lassulást a magas bázis okozta - tette hozzá.
A kiigazítatlan adatok szerint az idén márciusban volt az ipari kibocsátás eddigi csúcsa, amikor 11,5 százalékkal nõtt a termelés, a második legnagyobb pedig a júniusi 11,0 százalékos éves növekedés volt. A szezonálisan kiigazított éves adat az elsõ negyedévben kétszer is 9 százalék fölötti növekedést mutatott, a második negyedévben pedig egyszer 6, kétszer 6,4 százalékos bõvülést jelzett és tavaly október óta nem volt ilyen alacsony, mint júliusban.

 

MTI - Kanizsa



2015-09-15 07:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül