Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893880    








Honlapkeszites

Szemléletformáló kampány a parlagfû ellen

A Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) és az Országos Polgárõr Szövetség közös programja lehetõséget biztosít a polgárõr szervezeteknek, hogy Magyarország teljes területén hatékonyan vegyenek részt a parlagfû elleni védekezésben, elsõsorban szemléletformáló kampány szervezésével - mondta Nagy István, a szaktárca parlamenti államtitkára egy szakmai konferencián.


AZ FM tájékoztatása szerint a tárca stratégiai partnereként az Országos Polgárõr Szövetség szemléletformáló kampányt hirdet a parlagfû fertõzöttség visszaszorítására. A folyamatos társadalmi szemléletformálás az a lehetõség, amelyet a polgárõrség országos hálózatán - a megyei szövetségeken, több mint 2000 egyesületén - keresztül, 52 000 fõs tagságával megvalósíthat. A szemléletformáló kampány - az FM támogatásával, az Országos Polgárõr Szövetség szervezésében - a "Polgárõrök a Parlagfûmentes Településekért" konferencia megrendezésével kezdõdött meg Esztergomban. "A Polgárõrök a Parlagfûmentes Településekért" programban nemcsak az FM, hanem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Növényorvosi Kamara is részt vesz.
Nagy István emlékeztetett arra, hogy a parlagfû elleni védekezést végzõ civil szervezetek számára 642 millió forint pályázati forrás állt rendelkezésre ebben az évben. Elmondta: a 164 nyertes civil egyesület között 11 helyi polgárõr szervezet és az Országos Polgárõr Szövetség összesen több mint 43 millió forint támogatást kapott.
Az FM parlamenti államtitkára beszámolt arról, az agrártárca és a Belügyminisztérium (BM) közös parlagfû légi felderítési programja is mûködik. Ennek köszönhetõen több megyében mintegy 2 millió hektár mezõgazdasági területet ellenõriztek a rendõrség helikoptereinek segítségével - tartalmazza a közlemény.

 

MTI - Kanizsa



2015-09-17 06:50:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül