Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895066    








Honlapkeszites

A Járási Felzárkóztatási Kerekasztal második ülése

A Járási Felzárkóztatási Kerekasztal második ülésére került sor a Vasemberházban. Folytatták a szakmai egyeztetõ munkát a partnerség-építés megvalósítása és a Járási „Esélyegyenlõségi-programterv” elkészítése érdekében. A második kerekasztal-beszélgetésen a jellemzõ esélyegyenlõségi problémákról esett szó.


A projektre, mely keretében megvalósulnak az ülések és a programterv, az önkormányzat pályázott. A programtervet a kerekasztal tag-települései közösen alakítják ki, mely a hátrányos helyzetû emberek életkörülményeinek javítását célozza hosszabb távon. A megalakult szakmai csoport koordinálja és megvalósítja azokat a tevékenységeket, melyeket a kerekasztal-beszélgetések során meghatároznak.
A második ülésen helyzetelemezésre és a problématérkép kialakítására került sor a célcsoportokra koncentrálva. A romákra, a mélyszegénységben és a fogyatékkal élõkre, a gyermekekre, a nõkre és az idõsekre fókuszáltak az oktatás, a lakhatás, a foglalkoztatás, az egészségügyi és szociális helyzet terén egyaránt. A célcsoportok és a területek egymástól nem választhatóak el, ennek köszönhetõen a települések esélykiegyenlítõ intézkedései költséghatékonyak és egyszerûek lehetnek. Ahogy Fehér Ildikó, a projekt szakmai vezetõje összefoglalójában elmondta, ezeknél a csoportoknál levõ jelenségek kiváltó okok is egyben. A prezentációt követõen a mûhelymunkára került sor.

V.M.
 



2015-09-17 09:04:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül