Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892894    








Honlapkeszites

Fejleszteni kívánják a zalaegerszegi lõteret

Nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmassá szeretné tenni a zalaegerszegi lõteret a Magyar Sportlövõk Szövetsége (MSSZ), valamint a város önkormányzata - hangzott el az 50 méteres sportlövõ országos bajnokság sajtótájékoztatóján.


Sinka László, az MSSZ fõtitkára kifejtette: ugyan volt már a zalai megyeszékhelyen ob, illetve számos hazai és nemzetközi viadal is, de a mostani azért érdekes, mert a riói olimpia elõtt nem egészen egy évvel különösen izgalmas, hol tartanak a versenyzõk. Hozzátette: eddig öt kvótát szereztek a magyar sportlövõk a nyári olimpiára, és továbbiakra van még lehetõség.
Kitért arra is, hogy a megye és a város eddig is fontos szerepet töltött be a sportágban, de ezt az együttmûködést szeretnék tovább erõsíteni, hogy akár az "európai sportlövészet térképére" is felkerülhetne Zalaegerszeg.
Balaicz Zoltán polgármester jelezte: a helyi Polgári Lövészegylettel a lõtér infrastrukturális fejlesztéseirõl már megkezdõdtek az egyeztetések, s a két lépcsõben tervezett korszerûsítések jóvoltából nemcsak regionális versenyek, de egyre több országos bajnokság és nemzetközi viadalok színhelye lehetne.
Az önkormányzat a 2016-os költségvetésében a legszükségesebb munkák elvégzésére várhatóan 12 millió forintot biztosít majd, ám egy hosszabb távú fejlesztés keretében - az Emberi Erõforrások Minisztériumának támogatására számítva - nagyobb léptékû infrastrukturális és technikai fejlesztéssel számolnak.
Sinka László azt is elmondta: a budapesti Fehér úti lõtér közel 800 millió forintból megvalósuló fejlesztése már elkezdõdött, de szükség van a vidéki bázisok erõsítésére is, és ezek között Zalaegerszeg az elsõ helyen van.

 

MTI - Kanizsa



2015-09-21 05:44:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül